Pazarın favorisi belli oldu

Pazarın favorisi belli oldu
 Editör
Konya’da bulunan semt pazarının en çok tercih edilen favori meyvesi portakal oldu. Vatandaşlar portakala oldukça fazla talep gösteriyor. Pazar esnafı Fatih Barutçu, “Sabah doldurduğumuz tezgâhlarımız öğlen vakti olunca bitiyor” dedi.

Konya’daki semt pazarlarında satış yapan Fatih Barutçu, portakalın Ramazan ayında en çok tercih edilen meyve haline geldiğinin altını çizerek “Ramazan ayında pazarda oluşan yoğunluktan memnunuz. Vatandaşların tercihi genelde portakal ve limondan yana oluyor. Bu yılın favori meyvesi portakal oldu” dedi.

Konya’da hemen her gün farklı semtlerde sebze ve meyve ürünleri başta olmak üzere temel gıda ürünlerinin satışa sunulduğu pazarlar kuruluyor. Alışveriş için çoğunlukla pazarları tercih eden vatandaşlar ise portakal ve limona ilgi gösteriyor.

dsc-1329.jpg

KONYALILAR SAĞLIKLI BESLENMEYE ÖNEM VERİYOR

Mübarek ayın gelmesiyle birlikte Konyalı vatandaşlar iftar sofralarında sağlıklı beslenmeye ve bağışıklık sistemini güçlü kılmaya özen gösteriyor. İftarın hemen ardından çay eşliğinde gelen meyve tabaklarında portakal yerini alıyor. Vücuda gerekli vitamin ve mineral desteği sağlayan portakal ve limonun talep görmesi dikkat çekiyor.

Pazar esnaflarından Umut Kılıç, fiyatların çok pahalı veya çok ucuz olmadığını, normal seyrinde olduğunu söyledi. Esnaf da müşteriler de Ramazan'ın atmosferinden ve pazar fiyatlarından memnun.

dsc-1310.jpg

MEYVE ÇEŞİTLİLİĞİ AZALDI

Bazı meyvelerin sezonu bittiği için pazarda çeşitlilik azalmış durumda. Konyalılar Ramazan ayında portakal ve diğer meyvelere yoğun ilgi gösteriyor. C vitamini deposu olan portakal ve meyveler, oruç tutarken bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tercih ediliyor.

PORTAKAL AKŞAMA KALMADAN BİTİYOR

Pazar esnafı, günde bir ton portakal sattıklarını ve bunun 750 kilosunun Konyalıların sofrasına ulaştığını söyledi.

Pazar esnafından Fatih Barutçu, "Pazarlar oldukça kalabalık, Ramazan atmosferi iyi ilerliyor. Vatandaşlar marketlerde aradıklarını bulamıyorlar, pazara gelmeyi tercih ediyorlar. 18 saat oruç tutan ve kendilerine bu mübarek zamanların fırsat olduğu vakitlerde vatandaşlar iftarlarını yaptıktan sonra meyve tüketmeyi tercih ediyorlar. Meyve bağışıklık ve aynı zamanda mineral ihtiyacını karşılıyor, gribe, nezleye iyi geliyor portakalın kabuğunda bile faydalar bulunuyor. Pazar kalabalık olsa da talep özellikle limon ve portakala yönelik oluyor. Bu nedenle sebzelerin fiyatları biraz pahalı" dedi

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.