Selçuklu Sanat Akademisi marka olmaya hazırlanıyor

Selçuklu Sanat Akademisi marka olmaya hazırlanıyor
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi ile yetenekli genç ve çocuklardan topluma yeni sanatçılar kazandırılması amaçlanıyor

Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında şehrin kültür ve sanat hayatına önemli kazanımlar sağlayacak olan Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi protokol imza töreni düzenlendi. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar katıldı.

PEKYATIRMACI: “SELÇUKLU MEDENİYETİ DEMEK, SANAT DEMEK”

Belediye olarak sanata büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu medeniyeti demek, sanat demek, eğitim demek. Biz bunu her platformda ifade ediyor, dile getiriyoruz. Selçuklu Sanat Akademimiz de bu bağlamda oluşturduğumuz önemli projelerimizden bir tanesi. Henüz çiçeği burnunda olan Sanat Akademimiz, faaliyetlerine kısa bir süre önce Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı. Akademimizdeki çalışmalar; genel koordinatör yönetiminde müzik eğitimi koordinatörü, kişisel gelişim eğitimi koordinatörü, sahne ve gösteri sanatları eğitimi koordinatörü, öğrenci işleri sorumlusu, idari işler sorumlusu ve kurumsal iletişim sorumlusu olmak üzere 7 kişilik bir ekip ile yürütülüyor. Eğitimler ise; alanında uzman öğreticiler ve akademisyenlerden oluşan eğitim kadrosu tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriliyor” dedi.

3 BİN KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Akademinin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı için ud, bağlama, kanun, ney, klasik gitar, uygulamalı tiyatro, çocuk drama, diksiyon, senaryo oluşturma ve kısa film atölyesi, iş ve sosyal hayatta iletişim olmak üzere toplam 11 branşta kurslar açmak için çalışmalarını tamamladığını belirten Pekyatırmacı, “17-24 Eylül tarihleri arasında ise 345 kişinin kaydı alındı. Tabi kayıtların başlamasıyla halkımızın yoğun bir teveccühü oldu. Bu minvalde 2021-2022 eğitim öğretim yılında yaklaşık 3 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Sanat Akademimizde; 8-12 yaş çocuk akademi, 12-16 yaş genç akademi ve 16 yaş ve üzeri yetişkin akademi olmak üzere vatandaşlarımızın ve gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde 30’u aşkın branşta kurs programı planladı. Genç akademi çatısı altında 508 lise öğrencisiyle başlanan hitabet ve drama dersleri şu an devam ediyor.

SOSYAL SORUNLARA FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

“Akademimizde gerçekleştirilen kişisel gelişim eğitimleri sayesinde bireyler; kendilerini keşfetme, merak uyandırma, planlama, çözümleme, araştırma, paylaşma ve yaşantıya uygulama gibi kazanımlar elde ediyor” diyen Pekyatırmacı, “Sanat Akademimiz aynı zamanda, eğitim alan kişilerin alanlarıyla ilgili uygulama yapabilmelerine ve bu uygulamaların sonuçlarını görebilmelerine de imkân sağlıyor. Belirli bir zaman sonra buradaki kursiyerlerimizden tiyatro topluluğu ve müzik korosu oluşturarak şehrimizin sanat hayatına yeni sanatçıları kazandırmayı ve bu sayede sanatsal etkinliklerin artmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Burada şehrin sosyal sorunlarıyla ilgili konferans ve etkinlikler düzenleyerek bu konuda toplumsal farkındalık oluşturma misyonunu da üstlenmek istiyoruz. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz ve Selçuk Üniversitesi Rektörümüz olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BÜYÜK: KONYA’NIN KALBİNE HATIRA BIRAKMAK İSTİYORUZ

SEDEP ile yapılan örnek projelerin Selçuklu Sanat akademisi ile de ortaya çıkacak diye İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bizim bir mesuliyetimiz, derdimiz ve gayretimiz var. Konya’nın kalbine hatıra bırakmak istiyoruz. İnşallah şehrin daha iyi noktalara geleceğine eminim. Bu konuda çaba sarf eden bütün kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

ZORLU: SELÇUKLU AKADEMİSİ'NİN MARKA DEĞERİ TAŞIYACAK

Selçuklu Akademisi'nin marka değeri taşıyacağını ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, “Eskiden sosyal belediyeciliğin bir yansıması olarak sadece çeşme yapılıyordu. Şimdi adeta kültür çeşmeleri var. Bu anlamda belediyeler çok iyi işler yapıyor. Üniversiteler olarak bizlerde her zaman destek vereceğiz” dedi.

AKSOY: SANAT HER ZAMAN EĞİTİMLE AYRILMAZ BİR PARÇA

“Selçuk Üniversitesi olarak sanatın her zaman eğitimle bir ayrılmaz parça olduğunu düşünüyoruz” diyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, “Sanatı seven ve toplumsal değerlerimize uygun icra eden farkındalığı yüksek bilinçli bireyler yetişmesi bizim öncelikli hedefimizdir” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.