Perilikaya Gençlik Merkezi temel atma töreni

Perilikaya Gençlik Merkezi temel atma töreni
Başbakan Yardımcısı Şimşek:- "Gaziantep'teki belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Niye biliyor musunuz? Hemen biraz ötede millete hizmet için var olan kaynakları, iş makinelerini, millete hizmet için kullanacağına hendek kazmak için kullanan anlayışl

GAZİANTEP (AA) - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki belediye başkanlarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Niye biliyor musunuz? Hemen biraz ötede millete hizmet için var olan kaynakları, iş makinelerini, millete hizmet için kullanacağına hendek kazmak için kullanan anlayışla bu anlayışı bir karşılaştırın Allah aşkına" dedi.

Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Perilikaya Gençlik Merkezi temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'te belediyelerin gerçekleştirdiği çalışmaların takdire değer olduğunu söyledi.

Başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarıyla gurur duyduklarını dile getiren Şimşek, "Gaziantep'teki belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Niye biliyor musunuz? Hemen biraz ötede millete hizmet için var olan kaynakları, iş makinelerini millete hizmet için kullanacağına hendek kazmak için kullanan anlayışla bu anlayışı bir karşılaştırın Allah aşkına. Onun için Gaziantep şanslıdır, başarılıdır. Gaziantep'te birlik ve beraberlik ruhu var" diye konuştu.

Sahip olunacak merkezin önemine değinen Şimşek, Şahinbey Belediye Başkanı ve ekibini tebrik ettiğini kaydetti.

Gaziantep'in her zaman AK Parti ve hükümete büyük destek verdiğine işaret eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Bu teveccühe layık olmak için de gece gündüz çalışıyoruz. Bakın hükümet kurulalı yaklaşık iki ay oldu. Biz milletimize ne söz verdiysek, hangi vaatlerde bulunduysak bu vaatlerin tamamını şimdi teker teker hayata geçiriyoruz. 'Seçim bitti sözler unutuldu' dönemi AK Parti ile kapanmıştır. Verdiğimiz bütün sözlerde durduk ve bu vaatlerin tamamını yaptık. Şimdiyse ülkemizin temellerini daha da sağlamlaştıracak, Türkiye'mizi daha da güçlendirecek, daha da ileri taşıyacak, yapısal reformlarla uğraşıyoruz. Çünkü kalıcı refah ancak üreterek, dünyayla rekabet ederek sağlanabilir."

Türkiye'de güçlü bir hükümetin olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Sorunlar var o sorunların üstesinden geleceğiz, çünkü siz bize destek verdiniz, güç verdiniz, sizin sayenizde Türkiye'de siyasi istikrar var, güçlü bir hükümet var, güçlü bir ekip var. İnşallah hep birlikte başaracağız. Sizden bir tek isteğimiz var; birliğimize, beraberliğimize daha çok sahip çıkacağız. Kardeşiz, aramızda ayrı gayrı olmaz. Yeter ki aramıza fitne fesadı koymayalım."

- "Gençliği olmayan ülkelerin geleceği olmaz"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de gençliğin önemine işaret ederek, "Gençlik gelecek demek, gençliği olmayan ülkelerin geleceği olmaz, gençlik kendi tarihine, kültürüne, değer yargılarına sahip çıkacak. Nasıl bir gençlik istiyoruz biliyor musunuz? Gecenin zifiri karanlığında ak sütün içinde ak kılı görebilecek feraset sahibi, şuurlu, vatanperver gençlik istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu güzel coğrafyanın, bu güzel ülkenin tarih boyunca hep düşmanları olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Düşmanlar da gençlik cihetinden içimize fitne sokmaya çalıştı. Onun için gençleri uyanık olmaya davet ediyorum. Belediyelerimiz size spor alanları yapıyor, kültürel etkinlik alanları yapılıyor. Buralarda kendinizi sporla geliştirin, kalemle, kitapla geliştirin. Sizin içinize art niyetli gelecek olan, ideolojik olarak bu memleketin dinine, diyanetine, bayrağına karşı duran anlayışlara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara dur diyecek bir karakterde bir gençlik istiyoruz."

Konuşmaların ardından Şimşek, Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu birlikte butona basarak merkezin temelini attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.