Pilatese dair tüm cevaplar Pielatte’s’te!

Pilatese dair tüm cevaplar Pielatte’s’te!
 Editör
 Muhabir
Pielatte’s; uzman kadrosu, stresten uzak, rahat ortamı ile 2018 yılından beri Konya’da her yaş grubuna hizmet vermeye devam ediyor.

Pielatte’s; uzman kadrosu, stresten uzak, rahat ortamı ile 2018 yılından beri Konya’da her yaş grubuna hizmet vermeye devam ediyor. Düzenli egzersiz ile vücudunuza esneklik ve sağlık kazandırarak sizleri stresten uzaklaştırmayı hedefleyen Pielatte’s Konya Meram’da fark yaratıyor. Pielatte’s işletme sahibi Ayla Tarakcı, dergimize özel açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2024-02-20-at-19-25-50.jpeg

dsc-0370.jpg

BİZE BİRAZ PİELATTE’S’DEN BAHSEDER MİSİNİZ?

6 yıl önce Pielatte’s işletmesini faaliyete geçirdik. İşletmemizde geçmiş yıllarda farklı branşlar olan yoga, zumba ve boks gibi sporlar ile reformerın yanı sıra hizmetler sunuyorduk. Fakat danışanlarımızın da talepleri üzerine ve insan sağlığına olan etkileri sebebi ile reformer pilatese yönelik hizmetler sunmaya başladık. Burada 5 kadın eğitmen ile danışanlarımızla ilgileniyoruz. Kadının gücünü Pielatte’s de hissetmek mümkün diyebilirim.

img-0131.jpg

REFORMER PİLATESİN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI NELERDİR?

Pielatte’s İşletme Sahibi Ayla Tarakcı, “Reformer pilatesin insan sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunuyor. Bunlardan ilki kasların ve omurganın güçlendirilmesi. Özellikle karın, bel, boyun ve sırt kaslarını güçlendiren reformer pilateste, farklı çalışma programları tüm küçük kas gruplarını hedefliyor diyebilirim. Reformer pilates ile duruş problemlerinizi de düzeltebilmeniz mümkün. Gün boyu masa başında çalışıyorsanız veya telefonunla ilgilenirken kendinizi sürekli kifotik durumda buluyorsanız, yani halk arasında bilinen adıyla kambur pozisyonda buluyorsanız reformer pilates ile sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Sırt kaslarını güçlendirdiğinde çok daha rahat bir şekilde dik durabildiğini ve ağrılarından kurtulduğunu gözlemleyebilirsiniz. Omurgaya faydasının yanı sıra fiziki olarak sıkılaşmayı da beraberinde getirdiği için çokça tercih edilen bir spor türüdür. Sağlık problemi olmayan kişilerinde spora karşı ilgilerinin olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Çünkü pilates, insanların hayatlarına, sağlıklarına çok ciddi dokunuşlar yapıyor. Danışanlarımızın önce sağlık sonrasında ise görüntü olarak fayda sağlaması ile reformer pilates yoğun ilgi görüyor.”

img-0132-1.jpg

PİELATTE’S DE DERS PROGRAMLARI NASIL HAZIRLANIYOR?

İşletmemizde kişiye özel antrenmanlar ile uygun programlar hazırlayarak derslerimize başlıyoruz. Elbette öncesinde ilk ders olarak nitelendirdiğimiz dersimizi deneme olarak adlandırıyoruz. Bu dersimizde danışanımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarına yönelik içerik hazırlıyoruz. Hayatında hiç spor yapmamış biri ile düzenli şekilde farklı sporlar yapmış kişilerin ders içerikleri aynı olmuyor. Kişiye özel antrenmanlar 45-50 dakika boyunca, hoca eşliğinde yapılıyor. O yüzden buraya gelen kişinin alabileceği hizmetin en güzel yanı bire bir hizmet alması. Zaten ders sonrası kişi bunun farkında varıyor. Kişiye özel derslerin yanı sıra grup derslerimiz de yoğun ilgi görüyor. Bunun bir sebebi fiyat açısından uygun olması iken bir diğer sebebi ise kendi gruplarını oluşturan danışanların daha eğlenceli vakit geçiriyor.

img-0186.jpg

PİELATTE’S KAFEDEN BİZE BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Diğer butik spor salonlarında bünyesinde bir kafe görmek pek mümkün değil. Fakat işletmemizin ön tarafında ise bir kafemiz mevcut. Biz burada insanların biraz daha kaliteli zaman geçirmesi için spordan önce gelip oturacakları bir alan yaptık. Bu alanda hizmet verilebilecek küçük bir kafemiz var. Farklı farklı kahveler tercih edebilirler. Kafemiz işletmemizin ilk yıllarında dışarıdan müşteri kabul ederken şu an için ise sadece danışanlarımıza hizmet veriyoruz. Bu da danışanlarımıza spor öncesi ve sonrasında rahat vakit geçirecekleri bir mekan oluşturuyor.

dsc-0702.jpg

ERKEKLERİN PİLATESE YAKLAŞIMI NASIL? ERKEKLER PİLATES YAPARMI?

Pilates eğitmeni Ayşenur Elibol, “Geleneksel olarak kadınların tercih ettiği bir spor türü olarak algılansa da, Hem fiziksel hem de zihinsel iyileşme de birçok faydası bulunan pilates, erkeklerin de tercihleri arasında yerini almaya başladı. Geçmiş zamanlarda Erkekler pilatese karşı genellikle ihtiyatlı yaklaşıyorlardı. Pilatese gelen faydasını gören erkek üyelerimiz çevrelerini de stüdyomuzda görmek bizi mutlu etmekte. Keza Pilates egzersiz sisteminin kurucusu Joseph Pilates tir. Vücudun merkez gücü, esneklik, dayanıklılık, denge, etkili hareket modelleri gibi pilatesin sağladığı tüm faydalar erkeklerin tercih ettiği çoğu sporlarla da ortak paydadır. Vücut üzerinde kontrolü artırmayı amaçlayan omurgaya hakkettiği özeni veren bu egzersiz sistemini kadın veya erkek sporu olarak değerlendirmek haksızlık olur.”

dsc-0356.jpg

NEDEN PİLATES YAPMALIYIZ?

Pilates Eğitmeni Zeynep Yazıcıoğlu, “Neden spor yapmalıysak; bu sebeple pilates yapmaylız. Zayıflamak için spor yapılır! Boş zaman da spora gidilir, düşüncesi tamamıyla yanlış algılamanın yansımasıdır. Kitap nasıl boş zamanda okunmazsa sporda boş zamanda yapılmaz. Spor bir yaşam stilidir. Bedeninizin hakkettiği özen için, hareket kabiliyetinizin kısıtlanmaması için, kanınızdaki oksijen miktarını artırmak, organlarımızın sağlıkla çalışması, için Önceliklendirilmesi gereken bir alan. Peki, neden pilates omurgaya bu kadar önemseyen tek egzersiz türü diyebiliriz. Omurgamız konuşsaydı eminim bizden pilates isterdi. Ve insan omurgası kadar sağlıklıdır.

* Güç ve esneklik gelişimine

*Postür ( duruş) bozukluklarının düzelmesine

* Vücut farkındalığının artmasının

*Kasların kuvvetlendirilmesine ve dayanıklılığının artmasına

*Vücudun sıkılaşıp incelmesine

* Sakatlanma riskinin azalmasına

* Zihinsel odaklanmaya faydası yadsınamaz.”

HANGİ YAŞ ARALIĞI PİLATES YAPABİLİR?

Pilates eğitmeni Sümeyra Çağlayan, “Her yaş grubundan insanın egzersiz yapmaya ihtiyacı vardır. Pilates de bunlardan biridir. Büyüklere olduğu kadar, çocuklar için pilatesin faydaları bulunmaktadır. Doğru zamanda başlanılırsa, sadece beden gelişimi değil, zihinsel gelişim de aynı oranda değişmeye ve gelişmeye başlar. Peki, pilatese ne zaman başlanmalı? 5 ile 18 yaş grubu çocuklar için farklı pilates egzersizleri bulunmaktadır. Aynı zamanda kemik gelişimi ve yaş gruplarına göre yapılacak pilates hareketleri de değişiklik gösterebilir. Mat pilates 5 yaştan itibaren yapılabilir. Genellikle 5-11 yaş arası çocuklarla, boy gelişimleri reformer ve diğer aletler için uygun olmadığından dolayı mat pilates yapıyoruz. 11 yaş ve üzeri içinse aletli pilates ile ilerleyebiliyoruz. Yaştan da ziyade öğrencimizin boyu 150 cm ve üzerindeyse aletli pilates tercih ediyoruz diyebiliriz.Sporun yaşı olmaz, ne kadar erken başlanırsa o kadar avantajlarını yaşamış oluruz.”

HAMİLELER NEDEN PİLATES YAPMALI?

Pilates eğitmeni Sümeyra Çağlayan, “Hamilelik döneminde vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden ve Uterus büyüdükçe bel bölgesindeki boşluk arttığından dolayı omurgada oluşabilecek bozuklukları önlemek amacıyla doktor onayıyla tüm hamile kadınlar hamile pilatesi yapabilir. Gebelik sırasında yapılan pelvik taban egzersizleri ve pelvik taban kas rehabilitasyonu gebeyi doğuma hazırlar. Solunum ve ıkınma teknikleri ile doğum olayını kolaylaştırır. Pelvik taban, “core” yani “çekirdek” olarak adlandırılan kas grubunun tabanıdır. Bu Core sistemin elemanları üstte diafram ,altta pelvik taban ,önde karın kasları ve arkada bel kaslarıdır. Pelvik taban kası harekete geçtiğinde derin karın kası olan transvers abdominis adı verilen kası da aktive eder. Aynı zamanda Pelvik taban omurganın stabilizasyonu için bel ile birlikte çalışır. Bu nedenle pelvik taban kaslarını sağlam tutmak çok önemlidir. Mutlu sağlıklı anneler, mutlu sağlıklı çocuklar demektir…”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.