Piskoposlardan cinsel istismar iddialarına ilişkin komisyon kararı

Piskoposlardan cinsel istismar iddialarına ilişkin komisyon kararı
Fransa Piskoposlar Birliğince, cinsel istismar iddialarını araştırmak için bağımsız bir komisyon kurulmasını kararlaştırdı

PARİS (AA) - Fransa Piskoposlar Birliği Başkanı ve Marsilya Başpiskoposu Georges Pontier, cinsel istismar iddialarını araştırmak ve din adamlarına bu konuda yardımcı olmak için bağımsız bir komisyon kurulmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.

Pontier, Fransa Piskoposlar Birliği Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, din adamlarından oluşmayacak komisyonun, cinsel tacizlerin önüne geçilmesi için kilise üyelerine tavsiyelerde bulunacağını söyledi.

Komisyonun yaz aylarında göreve başlayacağını kaydeden Pontier, şöyle konuştu:

"'Bizim dışımızda uzmanlardan oluşacak bir komisyonun kurulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim kendi rahiplerimizle, normal bir işçi ve işveren ilişkisi dışında bağlarımız var. Bizim rahiplerle ilişkilerimiz, bizim birbirimize çok yakın olmamızı sağlıyor, bu yakınlık bazı durumlarda olumsuz etki yapabilir.''

Komisyon, din adamları ve mağdur oldukları gerekçesiyle şikayette bulunanları dinleyecek ve gerekli konularda tavsiyelerde bulunacak.
Son olarak Lyon Katolik Kilisesi'nin, bir papazın çocuklara yaptığı cinsel istismarın üzerine örtmekle suçlanması ülkede geniş yankı uyandırmıştı.
Savcılık, Lyon Kardinali Philippe Barbarin hakkında Bernard Preynat isimli papazın çocuklara yaptığı cinsel istismarın üzerini örttüğü suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Barbarin hakkında, haberdar olduğu suçu polise bildirmemek suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.