Pist hazır sıra uçuşta

Pist hazır sıra uçuşta
KTO Karatay Üniversitesi pilotaj bölümünde yapımı tamamlanan piste önümüzdeki günlerde uçuşlar başlayacak.

 “İş Hayatına Açılan Kapı” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Pilotaj Bölümü’ne ilk öğrencilerini 2019-2020 akademik yılında aldı. Bölümün uygulama alanı olarak ise öğrenciler 1000 metrelik asfalt pist, 750 metre çim pist, hangarlar, taksi yolu, sosyal tesis ve açık alandan oluşan bir alanda pilotaj eğitimi alacak. Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan piste önümüzdeki günlerde uçuşlar başlayacak. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hava parkını ziyaret ederek KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve yetkililerden bilgi aldı.

 

pist-hazir-2.jpg

ÖZTÜRK: PİLOTAJ BÖLÜMÜ İLE KONYA’YA YENİ BİR SEKTÖR DE KAZANDIRILACAK

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, havacılık sektörünün stratejik ve ekonomik öneminin gün geçtikçe arttığı ülkemizde, bölümün ülke ve Konya açısından   önemine değindi. Başkan Öztürk, “Son 10-15 yıla baktığımızda dünyada ekonomik büyümeyle birlikte ülkemizde de havacılık sektöründe büyük mesafeler kat ettik. Bu gelişmelerle beraber sektörde büyük bir iş gücü açığı da ortaya çıktı. Ülkemiz stratejik anlamda özel bir coğrafyada bulunuyor. Üniversite olarak Pilotaj Bölümü’nde birçok bölümde çift anadal programı imkânı sunuyoruz. Öğrencimiz bu mesleği seçebilir, daha sonra fikir de değiştirebilir. O sebeple üniversitemizde Pilotaj Bölümü’nü bitiren bir öğrenci şartları sağlamak kaydıyla çift anadal programı ile mühendislik diplomasına da sahip olabiliyor. Mesleğini icra etmek isterse daha donanımlı bir pilot oluyor ya da tamamen farklı bir mesleğe, mühendislik alanına yönelebiliyor. Pilotaj Bölümü ile Konya’da havacılığı geliştirmek adına da önemli bir adım atmış olduk. Öğrencilerimiz kendi uçak filosuna sahip ve Türkiye’de ilk olarak kendi havaparkına sahip bir üniversitede Pilotaj eğitimi almanın avantajını KTO Karatay’da yaşayacaktır” dedi.

pist-hazir-1.jpg

 

pist-hazir.jpg

 

pist-hazir-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.