PKK'lı teröristlerden "parke taşı" görünümlü patlayıcı tuzakları

PKK'lı teröristlerden "parke taşı" görünümlü patlayıcı tuzakları
Terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin operasyonlarını yavaşlatmak için değişik yöntemlere başvururken, şehirlerde parke taşlarıyla oluşturdukları barikatlara alçıdan yaptıkları ve parke taşı görünümü verdikleri, cep telefonuyla kontrol edilebilen elektron

ŞIRNAK (AA) - Terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin operasyonlarını yavaşlatmak için değişik yöntemlere başvururken, şehirlerde parke taşlarıyla oluşturdukları barikatlara alçıdan, cep telefonuyla kontrol edilebilen elektronik düzenekli patlayıcılar yerleştiriyor.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" devam ediyor.

Güvenlik güçleri, operasyonlarını Dicle, Yeşilyurt, Cumhuriyet, Bahçelievler, İsmetpaşa mahallelerinde yoğunlaştırırken, PKK'lı teröristler güvenlik güçlerini yavaşlatmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

Değişik bölgelerde sanayi, ev, yangın söndürme tüpü, çelik tencere ve çaydanlıklarla, bilye ve çivilerle parça tesiri yüksek el yapımı patlayıcılar yapan ve karmaşık kablo düzenekleriyle bunları infilak ettirmeye çalışan teröristler, Şırnak'ta cep telefonuyla kontrol edilebilen elektronik düzenekli patlayıcılar kullanmaya başladı.

- Parke taşı görünümlü patlayıcı yaptılar

TSK ve emniyet mensuplarının müşterek operasyonlarında jandarma ve polis özel harekat timleri ile çatışmalarda en ön saflarda yer alan bomba imha uzmanları, teröristlerin parke taşlarıyla oluşturdukları barikatların içleri ve çevrelerinde alçıdan yapılan, çiviler ve bilyelerle güçlendirilen, parke taşı görünümü verilen, cep telefonuyla kontrol edilebilen elektronik düzenekli patlayıcılar buldu.

Teröristlerin karışık kablolu düzeneklerin yanında ilk kez kullandığı parke taşı görünümlü el yapımı patlayıcıları imha eden uzman ekipler, operasyonlarda sinyal bozucu cihazlar kullanmaya başladı.

- Teröristlerin kaçış yolları kapatılıyor

Operasyonlarda çemberi giderek daraltan güvenlik güçleri, bir yandan teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunurken, bir yandan da kaçış noktalarını kapatıyor.

Dicle Mahallesi'nde kanalizasyon hatlarından teröristlerin kaçma ihtimaline karşı tüm menfez, boru ve kanalların ağızları demir çubuklarla kapatılıyor. Kentten çıkış imkanı sağlayabilecek tüm bağlantı noktaları kontrol altında tutulurken, gece görüşlü kameralarla kaçış yolları sürekli izleniyor.

Kentte devam eden operasyonlarda bugüne kadar 33 barikat kaldırıldı, 12 çukur kapatıldı ve 197 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.