Projeler istihdama katkı sağlayacak

Projeler istihdama katkı sağlayacak
Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği (UGGD) Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği (UGGD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Korkutata, “hayata geçirdiğimiz projeler ve programlar kapsamında yaklaşık 2 bin 500 kişiye mesleki eğitim verilmiş ve istihdam süreçlerine dâhil olmaları desteklenmiştir” dedi.

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği (UGGD) bu dönem içerisinde gerçekleştireceği proje ve çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşma gerçekleştiren Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği (UGGD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Korkutata, Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği olarak, faaliyetlerimizi Türkiye genelinde yürütmekle beraber Konya, Kilis, Mersin, Gaziantep, Kayseri ve Ankara temsilcilik ofislerimizle hizmet vermekteyiz. UGDD’nin öncelikli hedefi, özellikle imkânı kısıtlı birey ve grupların toplumsal bütünleşme sürecinde sivil, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımlarını geliştirmek için hayati beceriler, dil ve mesleki eğitim programları düzenlemek, Kamu ve sivil alanda faaliyet gösteren kurumlara yönelik sosyal dahil etme stratejisi geliştirme ve eğitim danışmanlık faaliyetleri yürütmek, Yerel ve ulusal alanda sosyal uyum faaliyetleri organize etmek, Girişimciliği desteklemek ve ihtiyaç duyulan eğitim ve kariyer programlarını geliştirmek, uygulamak, Özellikle gençler ve kadınlara yönelik aktif iş gücü stratejileri geliştirip iş fırsatları sağlamak, Kamu ve Özel sektör iş birliklerini güçlendirmek adına ağ kurma çalışmaları yürütmek, Toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, Sosyal sermaye ve sosyal girişimcilik alanlarında programlar geliştirmek, İnsani Yardım alanında temel insani yardım prensipleri çerçevesinde yardım, koruma, eğitim ve istihdam faaliyetleri uygulamaktır” ifadelerini kullandı.

projeler-2.jpg

“ULUSLARARASI PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği 2011 yılından beri birçok proje ürettiğini dile getiren Ata, 2011 yılından beri geliştirdiği birçok Avrupa Birliği(AB) projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteciler Komiserliği (UNHCR), UNICEF, Dünya Gıda Programı (WFP) gibi uluslararası örgütler ile iş birliği içerisinde yerelde kültürel, sosyal ve teknik danışmanlık etkinlikleri yürütmektedir. Ayrıca derneğimiz, TC Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokoller kapsamında 37 farklı başlıkta mesleki eğitim ve dil kursları uygulamaktadır. Programlar, Konya, Kilis, Gaziantep, Mersin, Kayseri illerinde yoğun olmakla beraber Türkiye genelinde de yürütülmektedir” şeklinde konuştu.

“UGDD’ DE HERKES İÇİN FIRSAT”

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneğinin yürüttüğü projelerin gençlere büyük fırsat sağladığını ifade eden Korkutata, “Herkes için İş Herkes İçin Fırsat, Herkes için Umut, Mutfakta Umut Var projeleri bu programlar kapsamında başlıca yürütülen başarılı projelerimizdir. Programlar kapsamında yaklaşık 2 bin 500 kişiye mesleki eğitim verilmiş ve istihdam süreçlerine dahil olmaları desteklenmiştir” dedi. Derneğin bu dönem gerçekleştireceği çalışmalarla istihdam sağlamaya devam ettiğini belirten Korkutata, sözlerini şöyle tamamladı: “Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği’nin 2022 döneminde Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı(WFP) ile ortak yürüteceği Sosyo Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik (SES) Projesi kapsamında Barista Eğitimi, Kat Hizmetleri, Cnc Operatörü, Reyon Görevlisi ve Ambalaj Paketleme kursları ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu kurslarla yaklaşık olarak 500 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Sosyo Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik (SES) programı kapsamında kayıt olunan kurslarda, kurslara devam eden kursiyerlere harcırah ödemesi yapılacaktır. Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler ilgili sektörde derneğimiz tarafından istihdam edilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.