Psikolojik danışmanlar etkinlikte buluşuyor

Psikolojik danışmanlar etkinlikte buluşuyor
Konya'daki okullarda görev yapan rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri, Konya Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Rehberlik Araştırma Merkezleri ile desteklenen ‘Mesleği Akademisyeninden Dinle’ etkinliğinde buluşuyor.

Konya’nın Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerindeki okullarda görev yapan rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri, Konya Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Rehberlik Araştırma Merkezleri ile desteklenen ‘Mesleği Akademisyeninden Dinle’ etkinliğinde buluşuyor.

GENİŞ BİLGİ AKTARACAKLAR

Bu sene üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin sağlıklı bir tercih sürecinde en doğru kararı vermelerini ve gönüllerinden geçen meslek alanlarında eğitim-öğretim görmelerini hedefleyen etkinliğin kısa ve uzun vadede öğrencilere büyük katkı sağlaması öngörülüyor. 7-8 Haziran 2023 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra oturumları ile toplam dört oturumda 2 gün boyunca sürecek etkinlikte, her bölümden yetkin bir akademisyen kendi bölümü hakkında rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerine geniş bilgi aktaracak.

Etkinlik ile alanında uzman akademisyenlerin aktaracağı konu başlıkları ise şöyle; Bölüm hakkında bilgi (bölümün amacı, içeriği, öğrencinin yeteneği, taban puanı), Staj ve iş olanakları (mezunların çalıştığı sektörler, istihdam olanakları, çalışma alanları, mezuniyet sonrası iş bulma süresi, maaş bilgisi) Bölümün avantajları, Bölümün ders, laboratuvar, proje imkânı, ERASMUS imkânı ve paydaşlarla olan ilişkisi, Bölümün sunduğu sosyal etkinlikler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.