Putin ve Poroşenko İtalya'da görüşecek

Putin ve Poroşenko İtalya'da görüşecek
Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, “Putin ile görüşmemiz kolay geçmeyecek fakat başarılıyla sonuçlanmasını bekliyorum” dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile Milano'da 16-17 Ekim tarihlerinde yapacağı görüşmenin kolay olmayacağını belirterek, buna rağmen başarıyla sonuçlanacağını düşündüğünü ifade etti.

Poroşenko konuyla ilgili yaptığı açıklamada, '6 gün sonra Milano'da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Avrupa ülkelerinin liderleriyle görüşeceğim. Kolay bir toplantı olacağını sanmıyorum' ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Poroşenko, barış planı ve Minsk memorandumunun büyük kısmının yerine getirileceğinden emin olduğunu da dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Yuriy Uşakov daha önce yaptığı açıklamada, Putin'in Milano'da düzenlenecek zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Devlet Başkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile Ukrayna krizini masaya yatıracağını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.