Ramazan da hedef 100 bin kumanya

Ramazan da hedef 100 bin kumanya
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası sahadaki çalışmalarıyla takdirleri toplayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayına yönelik yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası sahadaki çalışmalarıyla takdirleri toplayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayına yönelik yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Depremden etkilenen iller başta olmak üzere tüm dünya geneli yardımların devam edeceğini ifade eden Dr. Hasan Hüseyin Uysal, ülke geneli 100 bin adet kumanya paketini dağıtmayı hedeflediklerini belirtti.

1.jpg

Uluslararası sivil toplum kuruluşu olan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ramazan ayına yönelik yapacağı çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. İHH olarak deprem bölgesinde bulunan illere ve Suriye’ye yönelik yardım faaliyetlerinin ramazan ayında da devam edeceğini belirten İHH Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Ramazan süresince depremin olduğu bütün illerde aş ve kumanya çalışmalarımız devam edecek. Kumanya paketlerinden 100 bin adet ülke genelinde dağıtmayı planlıyoruz. Ülkemiz yakın bir zamanda ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen bir felaketten geçti. Felaketin yaralarını sarma konusunda çalışmalarımız devam ederken ramazanın bereket iklimi geldi. Bizi bu rahmet iklimi kuşattı. İnşallah bu acılarımızı ramazan vesilesiyle daha hızlı saracağız. Ramazan bu yönüyle bereketli olacak inşallah. Deprem bölgesinde 7 bin 21 arama-kurtarma ve insani yardım görevlisiyle bölgede çalışmalarımızı yaptık. Vakıf olarak depremin ilk anında bölgeye ulaştık. Halada bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısım kardeşimiz planladıkları çalışmalarını tamamlayıp geri döndüler. Ama biz bu acılar bitinceye kadar Allah izin verirse bölgede kalmaya devam edeceğiz. Bölgeyi terk etmektense, önümüzdeki bir yıllık süreyi daha verimli geçirebilmek için depolarımızı büyütüyoruz. Oradaki idari bürolarımızı daha kullanışlı hale getiriyoruz. Yaraları daha iyi sarabilmek için alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

2.jpg

SAHUR VE İFTARDA VAKİTLERİNDE YEMEK VERİLECEK

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur vakitlerinde yemek vereceklerini dile getiren Uysal, “Ramazan süresince depremin olduğu bütün illerde aş ve kumanya çalışmalarımız devam edecek. İftar ve sahur yemekleri vereceğiz. Kumanya paketlerinden 100 bin adet kumanyayı ülke genelinde dağıtmayı planlıyoruz. İftar için hazırlanmış içerisinde besleyici gıdaların ve suyun olduğu bir paket. Bu paketin geçtiğimiz yıllarda da benzerini yapmıştık. Bu paketler gayet kullanışlı oluyor. Ayrıca, deprem bölgesinde çadır ve konteyner çalışmalarımız devam ediyor. Ramazanda da buna hiç ara vermeyeceğiz. Daha güvenli yerlerde bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Depremden sonra sel felaketi de meydana geldi. Çadırların selden etkilenmeyeceği şekilde konumlandırıyoruz” şeklinde konuştu.

İHH 123 ÜLKEDE ÇALIŞIYOR

İHH olarak yardımlara yurtdışında da devam edeceklerinin altını çizen Uysal, “Ramazanda yurtdışında iki ülkeye seyahat gerçekleştireceğiz. Oradaki kardeşlerimizle ellerimiz birleşecek. Dünyada neresinde olursa olsun Müslüman kardeşlerimizin yanında olmayı hissettirmeye çalışacağız. Mutlaka bizim onların yanında olduğumuzu hissettirmeyi amaçlıyoruz. Bu güne kadar bu yönde çalıştık. Allah’a hamdolsun. Bu sayede 123 ülkede çalışabilir durumdayız. Ayrıca dünyanın farklı bölgelerinde 40 yetimhanemiz var. Çocuklarımızın ve yakınlarının yani dul annelerinin katılabileceği yetimhanelerimizde geniş kapsamlı iftarlıklar vereceğiz. Ramazanı bu şekilde ümmet ve milletimiz için daha neşeli ve bereketli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

4.jpg

‘KARDEŞ İLLERDE İFTAR VERECEĞİZ’

Ramazan ayı boyunca kendilerine verilen kardeş illerde yardım faaliyetine devam edeceklerini söyleyen Uysal, şu şekilde konuştu: “Bize kardeş şehir olarak Kahramanmaraş verilmişti. Deprem süresince ağırlıklı olarak bu il üzerinden çalışmıştık. Diğer illere gitsek bile Kahramanmaraş’ta çalışmalarımız oldu. Bu ramazanda 4 kardeş ilimiz verildi. Bunlar deprem bölgesinden olan iller. Konya şube olarak o bölgelerde yoğun olarak çalışacağız. O illerde iftar vereceğiz. Deprem bölgelerinde iftar ekiplerine yardımcı olacağız.”

3.jpg

‘NAKDİ BAĞIŞLAR AYNİ YARDIMLARDAN DAHA ÜSTÜN’

Bağışlar konusunda ayniden çok nakdi yardım yardım yapılması konusuna dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Uysal, “Bağışlar konusunda şuna da dikkat etmeliyiz. Depremin ilk anında insanlar maddi şeyleri ayni olarak ulaştırmaya çalıştılar. Ama bazen ihtiyaç olan şey ihtiyaç fazlası oldu. Neyin ne zaman ne kadar ihtiyaç olduğunu bilemiyoruz. Bu sebepten nakdi bağışlar ayni yardımlardan daha üstün. Ayni bağışın buradan oraya ulaştırılması için buradan oraya bir başka planlama gerçekleşmesi gerekiyor. Bu süreçte birçok zorlukla karşılaşabiliyoruz. Oysa nakdi yardımlarda kişi ihtiyacına daha çabuk kendi ulaşabiliyor. Tüm bunlar nakdi yardımların ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor” diyerek sözlerine son verdi. •Pakize ŞENGÜL

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.