Ramazan Şerbeti nasıl yapılmalı? Tarifi nedir?

Ramazan Şerbeti nasıl yapılmalı? Tarifi nedir?
Ramazan ayı ile beraber iftar sonrası vazgeçilmez lezzet Ramazan Şerbeti yapmak çok kolay.

 

Ramazan ayında hem kendinize hem de misafirlerinize ikram edebileceğini ve susuzluğunuzu gideren çeşit çeşit meyveden yapılan Osmanlı’dan günümüze uzanan bu lezzeti siz de evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Lezzetli Ramazan Şerbeti için malzemeler;

6 su bardağı su

¾ su bardağı

1 su bardağı çekirdeksiz vişne

1 su bardağı kurutulmuş üzüm

10 tane kuru erik

5 gram taze zencefil

1 adet çubuk tarçın

6 tane karanfil

NASIL YAPILIR?

Suyu derin bir tencereye koyun. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil, karanfil ve çubuk tarçın koyarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan suya toz şekeri ilave edip karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın. Ardından taze vişneleri de koyup yaklaşık 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Çubuk tarçın, karanfil ve taze zencefili içinden çıkartın. Soğumaya başlayan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın. Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.