Ramazan Şerbeti nasıl yapılmalı? Tarifi nedir?
Ramazan ayında hem kendinize hem de misafirlerinize ikram edebileceğini ve susuzluğunuzu gideren çeşit çeşit meyveden yapılan Osmanlı’dan günümüze uzanan bu lezzeti siz de evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.
MALZEMELER
Lezzetli Ramazan Şerbeti için malzemeler;
6 su bardağı su
¾ su bardağı
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 su bardağı kurutulmuş üzüm
10 tane kuru erik
5 gram taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
6 tane karanfil
NASIL YAPILIR?
Suyu derin bir tencereye koyun. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil, karanfil ve çubuk tarçın koyarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan suya toz şekeri ilave edip karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın. Ardından taze vişneleri de koyup yaklaşık 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Çubuk tarçın, karanfil ve taze zencefili içinden çıkartın. Soğumaya başlayan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın. Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.