“Referandum, zafer ve hezimet diye yorumlanmamalı” 

“Referandum zafer ve hezimet diye anlatılmamalı, yorumlanmamalı. Bu oylamanın kaybedeni yoktur, kazananı bütün millet olmuştur”

 Başbakan Binali Yıldırım, halk oylamasında milli iradenin bir kez daha tecelli ettiğini belirterek, “Referandum zafer ve hezimet diye anlatılmamalı, yorumlanmamalı. Bu oylamanın kaybedeni yoktur, kazananı bütün millet olmuştur” dedi. 
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde vatandaşlara seslendi. Halk oymasında milli iradenin bir kez daha tecelli ettiğini belirten Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halkımız tarafından kabul edilmiştir. Anayasa değişikliğine ve yeni hükümet sistemine ‘evet’ diyen milletimizin kararı başımızın tacıdır. Değişime ‘evet’ diyen milli iradeyi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Bütün milletimizi coşkuyla alkışlıyorum. Halkımızın sözünün üzerinde hiçbir söz yoktur. Biz, halkın ve milletin emanetini taşıyoruz. Şimdi milletin aldığı karar gereği yeni bir yolun başlangıcındayız. Geleceğe güven içinde gitmek için milletimizin güvenini kazanmış siyasi irade olarak vatandaşlarımızın ve Türkiye’nin hizmetinde olacağız. Bize duyulan güven için, verilen onay için tekrar şükranlarımı sunuyorum. Yapmamız gereken aldığımız emaneti layıkıyla yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar