Regaip Kandili

Regaip Kandili
Regaip Kandili münasebetiyle Mardin, Siirt ve Elazığ'da programlar düzenlendi

MARDİN (AA) - Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili münasebetiyle Mardin, Siirt ve Elazığ'da programlar düzenlendi.

Mardin'de kandil dolayısıyla düzenlenen programla birlikte, Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehit polisler için mevlit okutuldu.

Fuat Yağcı Camisindeki Mevlid-i Şerif ve kandil programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mevlitte Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, dualar ve ilahiler okundu. Programa katılan vatandaşlara polis tarafından gül suyu ikram edildi.

Programa, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı.

- Siirt'te çocuklar yoğun ilgi gösterdi

Siirt'te Regaip Kandili ve Polis Haftası kutlama programı, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dualarla idrak edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kandil programıyla birlikte şehit polisler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Çarşı Camisinde İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve kandil programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği programa katılan vatandaşlara polis tarafından gül suyu ikram edildi.

Programa, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Elazığ'da İzzet Paşa Camisinde akşam namazı sonrası cami imamı ve hatipleri tarafından okunan mevlidin ardından, İl Müftüsü Peyami Güngör, Regaip Kandilinin anlam ve önemine dair vaaz verdi. Mevlit, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için okunan dualarla sona erdi.

İl Emniyet Müdürlüğünce camiye gelen vatandaşlara gül suyu ve mevlit şekeri dağıtıldı.

Mevlite, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.