Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları
Kurul, Çukurova Grubu’na ait Çukurova Kimya Endüstrisi AŞ'nin belli oranda hissesinin KMY Kimya Girişim Yönetim Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınmasına izin verdi- Procter and Gamble Company’e ait küresel saç bakımı, saç boyası, şekill

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Çukurova Grubu’na ait Çukurova Kimya Endüstrisi AŞ'nin belli oranda hissesinin KMY Kimya Girişim Yönetim Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Global Tekstil Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve New Look Retailers Limited’in belli oranda hissesine sahip oldukları ve ortak kontrol ettikleri NLT Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'deki New Look Retailers Limited’in hisselerinin, Saide Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ ile Amstar Global Partners Ltd.'nin sermayesine eşit olarak katılacakları bir ya da birden fazla anonim şirketin kurulması ve bu şekilde ortak girişim oluşturulması kararlaştırıldı.

Dongguan Summit Metal Products Co., Ltd. ve Gonvarri Corporacion Financiera, S.L.'nin ortak kontrolunde Çin Halk Cumhuriyeti'nde bir ortak girişimin kurulmasına izin verildi.

SAM Investment Holdings Limited’in varlık yönetimi işlerinin ve Pioneer Global Asset Management S.p.A.’nın (Pioneer Global Asset Management S.p.A.’nın Amerika Birleşik Devletleri iş birimi ve bildirilen işlemler kapsamında olmayan belirli bazı diğer iştirakleri hariç olmak üzere) tüm iştirakleriyle birlikte varlık yönetimi işlerinin bir araya getirilmesi kararlaştırıldı.

Pioneer Investment Management USA Inc.’in ve Amerika Birleşik Devletlerindeki tüm iştiraklerinin Warburg Pincus (Bermuda) Private Equity GP Ltd. ve General Atlantic LLC ile birlikte UniCredit S.p.A. tarafından sahip olunması ve ortak kontrol edilmesine onay verildi.

Cigna Corporation’ın tam kontrolünün, gerçekleşecek birleşme işlemleri sonrasında Anthem, Inc. tarafından devralınması kararlaştırıldı.

Procter and Gamble Company’e ait küresel saç bakımı, saç boyası, şekillendiricisi, renkli kozmetik ve parfüm iş kollarının kontrolünün Coty Inc. tarafından devralınmasına izin verildi.

SanDisk Corporation’ın tek kontrolünün Western Digital Corporation tarafından devralınması kararlaştırıldı.

Comdata S.p.A.’nın tam kontrolünün Comet S.r.l. tarafından devralınmasına onay verildi.

Çukurova Grubu’na ait Çukurova Kimya Endüstrisi AŞ'nin belli oranda hissesinin KMY Kimya Girişim Yönetim Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması kararlaştırıldı.

ACCIONA S.A.’nın, Nordex SE’nin hisselerinin yüzde 29,9’unu, Nordex SE’nin ise Corporacion Acciona Windpower, S.L.’nin hisselerinin yüzde 100’ünü devralmasına izin verildi.

KraussMaffei Group GmbH’nin tek kontrolünün China National Chemical Equipment Co., Ltd. tarafından devralınması kararlaştırıldı.

Indorama Netherlands B.V.’nin Guadarranque Polyester S.L.U’nun hisselerini CEPSA Quimica S.A.’dan devralmasına onay verildi.

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların i̇şletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesine izin verildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.