Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları
Club Jolly Turizm ve Ticaret AŞ'nin ve Gordion Teknoloji AŞ'nin sermayelerini temsil eden payların bir kısmının Goldman Sachs Group Inc'nin dolaylı kontrolünü elinde tuttuğu ELQ Investors II Ltd. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına kara

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Club Jolly Turizm ve Ticaret AŞ'nin ve Gordion Teknoloji AŞ'nin sermayelerini temsil eden payların bir kısmının Goldman Sachs Group Inc'nin dolaylı kontrolünü elinde tuttuğu ELQ Investors II Ltd. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, BKM Yönetim Kurulunun aldığı "Türkiye’nin Ödeme Yöntemi - TROY"un kurulmasına dair karara menfi tespit belgesi verilemeyeceğine ve bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

TROY sisteminin kurulmasını teminen BKM ile Discover Financial Services LLC arasında akdedilen lisans anlaşmasına menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, grup muafiyetinden yararlandığına karar veren Kurul, "işbirliği anlaşması"na da menfi tespit belgesi verilemeyeceğini, bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı.

Club Jolly Turizm ve Ticaret AŞ'nin ve Gordion Teknoloji AŞ'nin sermayelerini temsil eden payların bir kısmının Goldman Sachs Group Inc'nin dolaylı olarak kontrolünü elinde tuttuğu ELQ Investors II Ltd. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

İzopoli Yapı Elemanları Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kontrolünün Kingspan Group PLC’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Kingspan MEATI B.V. tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Spheros Holding GmbH’nin tüm hisselerinin Valeo Holding GmbH tarafından devralınması işlemine, Mecaplast Grubunun tek kontrolünün, Equistone Partners Europe SAS tarafından yönetilen bir yatırım fonu olan Equistone V FPCI tarafından devralınması işlemine ve Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti AŞ’deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia’ya ait hisselerin Yıldız Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.