Rektör Akgül’den 10 Kasım Mesajı

Rektör Akgül’den 10 Kasım Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Osmanlı Devleti’nin işgalci güçler tarafından dört bir koldan kuşatılması sonucunda Samsun’da bağımsızlık mücadelesinin ilk ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz mücadelede askeri becerisi, kararlılığı ve üstün iradesinin yanına aziz milletinin inancı ve yılmaz azmini de alarak bugünün bağımsız ve güçlü Türkiye’sinin inşa edilmesinde öncü rol üstlenmiştir.

Zorlu mücadeleler neticesinde gerek ekonomik gerekse psikolojik anlamda yorgun düşen bir devleti yeniden ayağa kaldırmak ve yeni bir ad, yeni bir heyecanla onu muasır medeniyetler seviyesine taşımak için var gücüyle çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadelesinin en başından beri bütün imkânsızlıklara rağmen milletine olan inancını hiçbir zaman kaybetmeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini atmıştır. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyerek milletimizin istiklaline olan bağlılığına ve milli şuura dikkat çeken Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ede edilen bu başarıyı da her daim aziz milletinin eseri olarak görmüştür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli bilinci, sağlam karakteri, mücadele azmi ve liderlik vasfı ile genç nesiller için eşsiz bir örnek olurken dünya tarihine damga vuran kişiler arasında da yerini almıştır. Onun, milletinin bağımsızlığı ve daha müreffeh bir hayat sürmesi uğruna canını ortaya koyarak gece gündüz demeden verdiği mücadeleyi örnek almak ve en önemlisi de her koşulda kenetlenmeyi bilerek vatanımıza sonsuza dek sahip çıkmak en temel önceliklerimizden olmalıdır.

Bu düşüncelerle, her yıl 10 Kasım’da saygı ve minnetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bugünlere gelmesi ve bağımsızlığını korunmasında büyük emeği ve katkısı olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor; kendilerini şükranla yâd ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.