Rektör Sade'den 19 Mayıs mesajı

Rektör Sade'den 19 Mayıs mesajı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Sade, mesajında; “Bundan tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da kurtuluş meşalesi yakılmış, tükenmeye başlayan umutlar alevlenmiş ve aziz Türk milleti için bağımsızlık ve özgürlük tarihi yeniden yazılmaya başlanmıştır. Ülkemizi parçalamak ve milletimizi boyunduruk altına almak isteyen devletlere karşı yüce milletimizin sarsılmaz inancı, büyük bir coşku ve heyecanla Samsun’dan başlayarak vatanın dört bir yanına yayılmış ve nice zaferler kazanılmıştır. O günlerden gelen kader birliğimiz bugün de son derece ehemmiyet taşımaktadır.

Dünyanın dayanışma gerektiren zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, coğrafyamız kalıcı ve kapsamlı bir barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Filistin’de yağmalanmak ve yok edilmek istenen, tüm insanlığın ortak değerleridir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Türkiye önderliğinde insanlar, ilk kıblemizde yaşanan bu zalim saldırıya karşı Filistin’in yanında yer almaktadır. Filistin’in uluslararası camia içinde egemen ve eşit bir ülke olarak hak ettiği yeri alması, en büyük arzumuzdur. Bugün gençlerimizin Filistin meselesine sahip çıkıyor olması bizleri gururlandırmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gençler, cesaretimizi takviye ve idâme eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız." sözünü benimseyerek gençlerimizin milletine yön verecek, dünyada ismini duyuracak çalışmalar yapmalarını teşvik ediyor, bu konuda her türlü imkânı sunmaya devam ediyoruz.

Biliyoruz ki Türk genci, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ülkesini dünyanın en saygın devletlerinden biri yapacak, araştıracak ve üretecek, ülkesini daima ileri taşıyacaktır. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.