Renault, Nissan NV300'ü geliştirerek üretecek

Renault, Nissan NV300'ü geliştirerek üretecek
BURSA (AA) - Renault, Sandouville fabrikasındaki üretilen Nissan NV300 model hafif ticari aracı geliştirerek, üretecek.Renault'tan yapılan yazılı açıklamaya...

BURSA (AA) - Renault, Sandouville fabrikasındaki üretilen Nissan NV300 model hafif ticari aracı geliştirerek, üretecek.

Renault'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa'nın kuzeybatısındaki Sandouville fabrikasında yürütülen Nissan NV300 üretimi, 2016 ve 2026 yılları arasında 100 bin adet artırılacak.

Yeni Renault Trafic ile aynı bantta üretilecek Nissan NV300'ün motorları, Renault Grubu'nun, yüksek teknolojili mekanik üretiminin gerçekleştirildiği Cleon fabrikasında üretilecek.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Renault CEO'su Carlos Ghosn, "Nissan NV300'ün Sandouville fabrikasında üretimi, hem Renault hem de Nissan için çift taraflı kazanç anlamına geliyor. Bizler Renault'nun üretim uzmanlığını en üst noktaya çıkarırken, Nissan Avrupa pazarının kalbinde, yüksek kalitede bir üretim yerine sahip oluyor" ifadelerini kullandı.

Sandouville fabrikası, yakın zamanda Fiat'ın yeni nesil orta büyüklükteki hafif ticari aracının da üretimine başlayacak.

Öte yandan, Nissan ve Renault'un, Renault için, Nissan NP300'ün yapısal özelliklerine sahip olacak bir tonluk bir pikap tasarladığı belirtildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.