Robotlar Konya'da yarışıyor

Robotlar Konya'da yarışıyor
Bu yılki ana teması "Mevlana", sloganı ise "Ahican Hoşgörü Kenti Konya'da" olarak belirlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımı ile başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl mayıs alında düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışmasının 11.si Konya’da başladı. Açılış töreni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Bu yılki ana teması "Mevlana", sloganı ise "Ahican Hoşgörü Kenti Konya'da" olarak belirlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması ile yeni nesli dünyanın hızına, endüstri 4.0 devrimine hazırlamayı amaçlanıyor.  

Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "11.Uluslararası MEB Robot Yarışması" mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacı ile yapılıyor.

Yarışma bu yıl 391 okuldan 3 bin 240 öğrenci ve öğretmen ile 12 kategoride yapılıyor. Yarışmada Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) Serbest Proje kategorilerinin yanı sıra bu yıl İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır ve Yumurta Toplama (Caretta Caretta) kategorilerinin de olacağını belirtildi.

Dereceye giren yarışmacı ekiplere TÜBİTAK tarafından para ödülü verilecek.

Bu yıl ki yarışmaya Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Panama, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan katılım olduğunu kaydedildi.  

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.