"Rusya, çıkarlarını garantiye aldıktan sonra çekildi"

"Rusya, çıkarlarını garantiye aldıktan sonra çekildi"
Suriye Türkmen Cephesi Muntasir Billah Tugayı Komutanı Paşa:- "Her türlü saldırıya, bombardımana rağmen halkın karşısında ezildiklerini gördüler. ABD ile görüşüp çıkarlarını garanti altına aldıktan sonra çekildiler"- Sultan Murat Tugay Komutanı İsa:- "Rus

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Suriye Türkmen Cephesi Muntasir Billah Tugayı Komutanı Firas Paşa, Suriye'de katliam yapan Rusya'nın, durumun kötüye gittiğinin farkına vardığını belirterek "Her türlü saldırıya, bombardımana rağmen halkın karşısında ezildiklerini gördüler. ABD ile görüşüp çıkarlarını garanti altına aldıktan sonra çekildiler" dedi.

Paşa, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararını AA muhabirine değerlendirdi.

Rusya'nın, Esed rejimine yardım için değil çıkarları olduğu için Suriye'ye saldırdığını belirten Paşa, bu ülkenin, Sovyetlerden beri Ortadoğu topraklarında mevcudiyeti olduğunu anımsattı.

Rusya’nın geçmişten beri sıcak denizlere inme amacı bulunduğunu dile getiren Paşa, "Tartus'ta limanları vardı onları koruyabilmek için de Humeyn Havaalanı'na askeri üs kurdular. Humus'ta Şuayrat dediğimiz bölgeyi ele geçirdi. Oradan da gaz çıkarıyorlar. Rusya, her zaman 'bu topraklardan nasıl faydalanırım' düşüncesiyle hareket ediyor" diye konuştu.

- "Manevi olarak çöktüler"

Rusya'nın Suriye'de katliam yaptığına dikkati çeken Paşa, şunları kaydetti:

"Rusya yargılanmaya gidecekti. Gidişat bunu gösteriyordu. Rusya'nın Suriye'deki saldırıları ekonomilerine ciddi zararlar verdi. Tamamen batacaktı. Zaten ekonomide sıkıntı yaşıyorlar. Manevi olarak da çöktüler. Bu kadar hava uçuşlarından, ölümden ve katliamdan sonra Esed onların elde ettiği noktaları koruyamadı. Rus güçleri bunu anlayınca bu gidişatın kendi çıkarları içinde iyi olmadığını anladılar. Her türlü saldırılara, bombardımana, karadan askerlerine rağmen ne yaptılarsa bu halkın karşısında ezildiklerini gördüler. Ondan sonra ABD ile görüşüp çıkarlarını garanti altına aldıktan sonra çekildiler."

- "Büyük bir mücadele örneği sergiledik"

Sultan Murat Tugay Komutanı Fehim İsa da Rusya'nın, Suriye halkının direnişine karşı koyamadığını söyledi.

Hem Esed'e hem de Rusya'ya karşı direnç gösterdiklerini vurgulayan İsa, "Rusya bizi yok edemeyeceğini anladı. 5 ay içerisinde bitirmek istiyorlardı ancak emellerine ulaşamadılar. Hama'nın kuzey kırsalında büyük bir mücadele örneği sergiledik. Her şeyin kendi istekleri doğrultusunda biteceğini zannettiler" dedi.

İsa, Rusya'nın saldırıları sonucu kaybettikleri bölgeleri geri alacaklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.