Rusya’da tek başına gösteri yapan gazeteciye 15 gün hapis cezası

Rusya’da tek başına gösteri yapan gazeteciye 15 gün hapis cezası
MOSKOVA (AA) – Rusya’nın başkenti Moskova’da İçişleri Bakanlığı binası önünde tek başına eylem yapan gazeteci 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.İnterfaks...

MOSKOVA (AA) – Rusya’nın başkenti Moskova’da İçişleri Bakanlığı binası önünde tek başına eylem yapan gazeteci 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İnterfaks haber ajansına göre, Tverskoy Mahkemesi’nde, önceki gün yaptığı eylem esnasında gözaltına alınan, muhalif çizgisi ile bilinen Novaya Gazeta’nın muhabiri İlya Azar’ın duruşması görüldü.

Mahkeme, Azar’a toplantı, miting ve gösteri yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 15 günlük hapis cezası verdi.

Rus muhalif aktivist Aleksey Navalnıy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, gazeteci Azar’ın tek başına, Polis Ombudsmanı projesinin kurucusu Vladimir Vorontsov’un tutuklanmasını protesto ettiği için gözaltına alındığını belirterek, “Azar, yasa, anayasa ve sağduyu gereği tam olarak bu gösteri hakkında sahip. Ancak Rusya’da bu üç şey yok.” ifadelerini kullandı.

Bir süre önce Moskova’da Polis Ombudsmanı projesinin kurucusu Vladimir Vorontsov, gasp suçlamasıyla tutuklanmıştı. Gazeteci Azar da İçişleri Bakanlığı binası önünde tek başına elindeki pankartla protesto gösterisi yaptıktan sonra gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.