Rusya'nın silah ihracatı 15 milyar dolara yaklaştı

Rusya'nın silah ihracatı 15 milyar dolara yaklaştı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın silah ihracatının geçtiğimiz yıl beklenen seviyenin üzerine çıkarak 14,5 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya’nın Nijni Novgorod şehrinde ülkenin Askeri-Teknik İş birliği Komisyonu yetkilileriyle bir araya gelen Putin, Rusya’nın silah ihracatının 2015’te 14,5 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Putin, Rusya’nın silah ihracat hacminin 1992 yılından bu yana toplamda 56 milyar dolara ulaştığını vurgulayarak, özellikle Hindistan, Irak, Mısır, Vietnam, Çin ve Cezayir’in Rus yapımı askeri ekipmanların en büyük müşterileri olduğuna işaret etti.

Afrika, Latin Amerika, Güney Asya ve Orta Doğu’da da yeni silah pazarlarının geliştirildiğini belirten Putin, Rusya’nın toplamda 58 ülkeye silah ihracatı gerçekleştirdiğini, Avrupa ile yürütülen askeri-teknik iş birliğinin ise durma noktasına geldiğine dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.