S.Ü. Huğlu Meslek Yüksekokulu’nda Afet Farkındalık ve Gönüllük Eğitimi

S.Ü. Huğlu Meslek Yüksekokulu’nda  Afet Farkındalık ve Gönüllük Eğitimi
S.Ü. Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında bu programda yer alan öğrencilere yönelik Afet Farkındalık ve Gönüllülük Eğitimi verildi.

S.Ü. Huğlu Meslek Yüksekokulu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında bu programda yer alan öğrencilere yönelik Afet Farkındalık ve Gönüllülük Eğitimi verildi.

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından verilen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak doğal, insan kaynaklı ve teknolojik afetlerin neler olduğu paylaşıldı. Daha sonra bu afetler öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı.

huglu-2-2.jpg

Temel afet eğitiminden sonra Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı Eğitimcileri tarafından AFAD Gönüllük Sistemi öğrencilere tanıtıldı. Yüksekokulda yer alan Gönüllü AFAD Sistemine kayıtlı öğrencilerin önderliğinde afetlere ilişkin farkındalığın artırılması için okulda ve Huğlu’da faaliyetlerini yürütecek bir Gönüllü AFAD Kulübü kuruldu.

Eğitim sonrasında tüm Yüksekokulu kapsayacak şekilde bir deprem tatbikatı ve tahliye denemesi gerçekleştirildi.

huglu-2-1.jpg

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz yaptığı açıklamada; ‘Tüm dünyada her yıl mayıs ayının 2. haftasının İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlandığını, bu kapsamda Huğlu Meslek Yüksekokulunda İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerine yönelik tek bir haftaya sığmayacak birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu etkinliklerle toplumdaki İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünü de arttırmayı hedeflediklerini belirten Akgöz, bugün yine toplumuz için de çok önemli bir konu olan afetler konusunda öğrencilere katkı sağlayacak bir eğitim düzenlediklerini söyledi ve yoğun programlarına rağmen öğrencilere bu eğitimi sağlayan Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı’na ve eğitimcilerine teşekkürlerini iletti.

Program sonunda Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı eğitimcilerine Yüksekokul Müdürlüğü tarafından, okula katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi takdim edildi. Önümüzdeki hafta yangın eğitim ve söndürme tatbikatı ile saha gezi ve uygulamalarıyla süreceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.