Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Kongresi

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Kongresi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş: - "Bizim önerdiğimiz başkanlık sistemi, halkın direkt seçtiği ama Meclis tarafından denetlendiği bir sistem"

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, kendilerinin önerdiği başkanlık sisteminin, halkın doğrudan seçtiği ama Meclis tarafından denetlenen bir sistem olduğunu belirtti.
İriş, partisinin Edirne Merkez İlçe Kongresi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İriş, başkanlık sisteminin nasıl olacağı konusunun tartışılması gerektiğini ifade ederek, AK Parti'nin gündeme getirdiği başkanlık sistemiyle kendilerinin düşündüğü başkanlık sistemi arasında farklılıklar olduğunu anlattı.

Türkiye'de nasıl bir başkanlık sisteminin olacağının önemine değinen İriş, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda, daha önce de beyanlarımız olmuştu. Adı üstünde 'cumhurun başkanı' yani halkın seçmesi gerek. Seçim beyannamelerimizde her zaman bunu belirttik. Nasıl bir başkanlık sistemi olacak, önemli konu bu. Şu anda AK Parti’nin gündeme getirdiği başkanlık sistemiyle bizim gündeme getirdiğimiz başkanlık sistemi arasında farklılıklar var. Bizim önerdiğimiz başkanlık sistemi, halkın direkt seçtiği ama Meclis tarafından denetlendiği bir sistem. Yani Amerikan tipi başkanlık sistemi var, bunun yanında Fransız tipi başkanlık sistemi var. Dolayısıyla bugün AK Parti’nin net olarak açıklamadığı, halkın tam anlamadığı, yetkilerinin nerede başladığı, nerede bittiği bilinmiyor. Bizim yetkilerinin belli olmadığı bir sistemle alakamız yok.''

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.