Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan:
"Yanlış yürütülmüş çözüm süreci, yanlış dış politika ve içimizde yapmış olduğumuz kavgalar. Bunlar, Türkiye'nin bugün bu durumlara gelmesine neden olan adımlardır"

ANTALYA (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "Yanlış yürütülmüş çözüm süreci, yanlış dış politika ve içimizde yapmış olduğumuz kavgalar. Bunlar, Türkiye'nin bugün bu durumlara gelmesine neden olan adımlardır" dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Kemer'de bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirten Doğan, geçen hafta Ankara'da, dün de İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında tarifi mümkün olmayan bir acı içerisinde olduklarını söyledi.

İki gün önce Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünü kutladıklarına işaret eden Doğan, "Hiçbir ihanet bu topraklarda barınamamıştır ve barınamayacaktır. Yaşanan acı olaylarla ilgili çok şey konuşuldu. Ama işin en acı yönü, yaşanan acı olaylardan ortak payda oluşturmakta sıkıntı çekmemiz. Kimisi bu acıdan iktidar düşmanlığı üretmeye kalkarken, kimisi de bu acılardan iktidara güç devşirmeye kalktı. İki yaklaşım da hastalıklı bir davranıştır." dedi.

Doğan, iktidar tarafından atılan 3 adımın Türkiye'nin bugün bu durumuna gelmesine neden olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

"Yanlış yürütülmüş çözüm süreci, yanlış dış politika ve içimizde yapmış olduğumuz kavgalar. Bunlar, Türkiye'nin bugün bu durumlara gelmesine neden olan adımlardır. Türkiye'de çözüm süreci yürütülürken, insanlar ne kastedildiğini anlamadılar. Çözüm süreci uygulanırken, iktidarın iyi niyetle ortaya koyduğu bu düşünenin içerisinde bazı tehlikeler gördüğümüzü ifade ettik. 'Üç tehlike var.' dedik. Terör sorunu, Kürt sorunu ve Güneydoğu'nun geri kalması sorunu. Bu üç sorun, birbirini tetikleyen sorunlardır. 'Bu üç sorunu aynı tencerede kaynatırsanız zehir çıkar.' dedik ve o zehirle karşı karşıyayız."

- "Dağda olan terör şehirlere indirildi"

Çözüm süreci boyunca PKK terör örgütünün legalleştirildiğini savunan Doğan, "Dağda olan terör şehirlere indirildi. Bunun acısını hep beraber yaşıyoruz. Çözüm sürecindeki yanlışlık, Suriye merkezli dış politika yanlışımız. Dış politikadaki en büyük yanlışımız, bizim kurmadığımız oyuna dahil olmamız. Suriye'de savaşın başlamasına da dahlimiz yok, bitirilmesine de dahlimiz yok. Suriye'de ateşkes imzalandı. Kim imzaladı? Amerika ve Rusya İmzaladı. Türkiye'ye soran oldu mu?" diye konuştu.

Doğan, PKK terör örgütünün bir kukla olduğunu, kuklacıların ise Paris'te yaşanan terör saldırısının ardından yapılan yürüyüşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında yürüyenler olduğunu iddia etti.

Türkiye'ye düşman olanların Türkiye'de 5 tehlikeli zemin oluşturduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Siyasetimizi kutuplaştırma zemini, ekonomimizde çökme zemini, sosyal hayatımızı çürütme zemini, toprak bütünlüğümüzü parçalama zemini ve komşularımızla savaşma zemini oluşturdular."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.