Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç:
"İslam diyarında yaşanan gelişmeler gösteriyor ki bütün dünya adeta bir akıl tutulması yaşıyor. Bu akıl tutulması, insanlığı adım adım üçüncü dünya savaşının eşiğine getirmiştir"

DENİZLİ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İslam diyarında yaşanan gelişmelerin bütün dünyanın akıl tutulması yaşadığını gösterdiğini savunara bu durumun insanlığı dünya savaşına doğru götürdüğünü ileri sürdü.

Kılıç, Denizli il teşkilatının Şubat ayı genişletilmiş il divan toplantısında yaptığı konuşmada, terörün önlenmesi, ülkede huzurun, barışın ve kardeşliğin tesisi için her türlü önlemin alınması gerektiğini belirtti.

İslam dünyasının, özellikle Ortadoğu'nun hızla büyük bir felaketin, karanlığın içine doğru sürüklendiğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Esasen barışın ve kardeşliğin asıl hüküm sürmesi gereken İslam diyarında yaşanan gelişmeler gösteriyor ki bütün dünya adeta bir akıl tutulması yaşıyor. Bu akıl tutulması, insanlığı adım adım 3'üncü dünya savaşının eşiğine getirmiştir. Böyle bir ortamda en küçük bir tahrik, provokasyon ve kıvılcım, tarihin en kanlı kıyımlarının yaşandığı bir küresel savaşın tetikleyicisi olabilir. Buna rağmen bugün savaş tamtamları çalıyor, hemen herkes yangına benzin dökmeye çalışıyor. Herkes birbirini tehdit ediyor. Düne kadar stratejik ortak dediğimiz ABD, şimdi Türkiye'nin bombaladığı PYD ile stratejik ortaklık kuruyor. Aynı PYD, Rusya'da temsilcilik açıyor, Rus yetkililer PYD'yi resmi muhatap kabul ediyor."

Kılıç, küresel emperyalizm ve ırkçı siyonizm için insan yerine menfaat olduğunu anlatarak batının ipiyle kuyuya inilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.