SADECE ALKIŞLAYIN

SADECE ALKIŞLAYIN
Geldiği günden bu yana Aykut Kocaman’ı her an eleştirmeyi kendinde hak bulanlar kupa rövanşı öncesi bir kez daha hortladılar

Geldiği günden bu yana Aykut Kocaman’ı her an eleştirmeyi kendinde hak bulanlar kupa rövanşı öncesi bir kez daha hortladılar. Hoca finalde Fenerbahçe ile eşleşirse gidecekmiş söylentileri alıp başını giderken, her seferinde cevabını sahada veren Kocaman bir kez daha eleştiri sevicileri susturdu. Kocaman, 2,5 senelik hocalık serüveninde Konyaspor tarihine altın harflerle yazıldı

 

Konyaspor’un başına geçtiği günden bu yana kulüp tarihinin bütün rekorlarını futbolcularıyla beraber alt üst eden Aykut Kocaman, çoğu hak etmediği eleştirilerden de kaçamadı. Kocaman, sahada oynattığı futboldan çok yaşama bakışı, başkalarıyla ilişkileri, hangi maça hangi kadroyla çıktığı, takımdaki durumu gibi hak etmediği konularda sıkça eleştirildi. Son olarak da Kasımpaşa ile oynanacak Türkiye Kupası rövanşı öncesi finalde kalması ve Fenerbahçe ile eşleşmesi durumunda takımı satıp satmayacağı, kalıp kalmayacağı gibi garip bir söylenti yayıldı. Bu söylentilere Kocaman her seferinde cevabı sahada verdi.

TAKIM KİMLİK DEĞİŞTİRDİ

1988-1989 sezonunda süper ligde yer almaya başlayan Atiker Konyaspor, bu yıla kadar zaman zaman asansör takım, zaman zaman sayısız transfere rağmen ligden düşen takım hüviyeti taşırken, 2,5 sene önce bir anda kaderi değişti. Daha önce de Konyaspor’un en büyük başarısına imza atan Aykut Kocaman, yine takımın başına geçti. Kocaman, ilk sezon 8. haftada, 6 puanla, 15. olarak aldığı takımı, yine 46 puan rekorunu egale ederek, 8. yaptı. Gerçek hikaye ise 2015-2016 sezonunda yazıldı. Mali disiplin nedeniyle transferde seçici davranmak zorunda kalan yeşil-beyazlılar, düşecek takımlar arasında gösterilirken, Kocaman önderliğinde tarih yazan takım oldu.

EN YÜKSEK PUAN

İlk haftalarda beklenmedik puan kayıpları yaşayan Atiker Konyaspor, bir anda hem içeriden hem de dışarıdan eleştirilmeye başlandı. Kocaman, özellikle futboluyla ilgili eleştirilere, içeriden olan kısmına daha sonra cevap vereceğini belirterek, bildiği yolda ilerledi. İlk yarının sonuna gelindiğinde üst sıralara tutunacağı belli olan takım ikinci yarı ise adeta fırtına estirdi. Avrupa’da tek yenilmeyen takım ünvanını uzun süre koruyan Kocaman ve öğrencileri, ligin ikinci yarısında da en çok puan toplayan takım oldu. İlk yarısını 26 puanla kapattığı sezonu 66 puanla ilk kez 3. olarak tamamlayan Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman önderliğinde tarihe geçti. Başarı futbol kamuoyu tarafından Kocaman, öğrencileri ve taraftara yazıldı.

İLK KEZ AVRUPA

Galatasaray’ın cezası nedeniyle Avrupa’ya direkt gitme hakkı kazanan Atiker Konyaspor, oldukça zorlu bir grupta mücadele etti. Tarihinde ilk kez hem de direkt olarak Kocaman önderliğinde Avrupa’ya giden yeşil-beyazlılar, tecrübe eksikliği nedeniyle grup aşamasında veda etti. Transfer sezonunda yine mali disiplini bozmadan transfer listesinde 2 ya da 3. sıradaki tercihleri takıma katabilen yeşil-beyazlılar, yeni transferlerden çok katkı almadan ilerledi. Ligde zaman zaman inişli çıkışlı grafik çizen yeşil-beyazlılar, kupada ise hedefi final olarak belirledi. Bir sezon önce yarı final oynayan Kocaman’ın öğrencileri, bu kez finale gözünü dikti.

İLK FİNAL BELKİ DE İLK KUPA

Kocaman, sezon içinde sıkça eleştirilmeye devam ederken, sahada handikaplarına rağmen öğrencilerine sistemini anlatmaya devam etti. Tecrübeli teknik adam doğrularından vazgeçmeyerek, takımını 95 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye Kupası finaline taşıdı. Birkaç gün sonra belki de Konyaspor tarihinin en büyük kupasını Kocaman önderliğinde kazanacak. Yine hem içeriden hem dışarıdan eleştiri seviciler tarafından sıkça adı zikredilen Kocaman, her seferinde olduğu gibi yine sahada konuştu. Konyaspor’a tarihinin en büyük başarılarını kazandıran Aykut Kocaman’ı sahadaki bu cevapların ardından taraflı tarafsız herkesin alkışlaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.