Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"Geçmişimizde olduğu gibi bugünlerde de bu milletin tarihi güçlü yolcuğuna çukur kazanlar, tuzak kuranlar bugünlerde yine başımızı ağrıtıyor, yüreğimiz sızlatıyor, vicdanımızı kanatıyor"

ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Geçmişimizde olduğu gibi bugünlerde de bu milletin tarihi güçlü yolcuğuna çukur kazanlar, tuzak kuranlar bugünlerde yine başımızı ağrıtıyor, yüreğimiz sızlatıyor, vicdanımızı kanatıyor" dedi.

Müezzinoğlu, Elmalı Devlet Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sağlık hizmeti sunumunun eksiklerini kapatabilmek için 13-14 yıldır gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

"Evliyalar diyarı" Elmalı'da bulunmaktan, Elmalılı Hamdi Yazır'ın doğduğu, büyüdüğü topraklarda olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Müezzinoğlu, milletten aldıkları güçle gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Geçmişimizde olduğu gibi bugünlerde de bu milletin tarihi güçlü yolcuğuna çukur kazanlar, tuzak kuranlar bugünlerde yine başımız ağrıtıyor, yüreğimizi sızlatıyor, vicdanımızı kanatıyor. Şehitlerimiz geliyor, bu ay yıldızlı bayrağın Türkiye'nin her köşesinde dalgalanmasından rahatsız olan teröristlere mutlaka en ağır bedeli tarihte olduğu gibi bugün de ödetecektir" diye konuştu.

Türk milletinin birlikte büyük bir millet olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu gücümüzden rahatsız olanlar, bu güçlü yolculuğumuzu engellemek isteyenler, bu güçlü yolculuğun önüne tuzaklar kurmak isteyenler bilsinler o tuzaklara kendileri düşeceklerdir. Kazdıkları o çukurlara bu millet onları gömecektir, bu iradesi vardır" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, güçlü sağlık hizmetlerini başardıklarının altını çizerek, daha çok yatırım, daha çok hizmet anlayışıyla çalıştıklarını belirtti.

- Bin kilometreye bin bisiklet sözü

Elmalı'da sigara kullanımının yüksek olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'den sigarayla mücadeleye yönelik çalışma yapmasını istedi. Müezzinoğlu, Başkan Öztekin'e haziran ayına kadar bin metre bisiklet yolu yaparsa bin adet, 5 bin metre bisiklet yolu yaparsa da beş bin bisiklet göndereceğinin sözünü verdi.

Hastaneye, ambulans ve acil hizmete ihtiyacı olanların yanlarında olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"O gün birileri ona 'Muhtar bile olamazsın' diyordu. 'Muhtar bile olamazsın' denilen liderin kim olduğunu siz iyi biliyorsunuz. Birileri 'Ben güçlüyüm' dedi, birileri 'Bu milletin ensesinde boza pişirmeyi öğrendim, boza pişirmeyi çok başardım. 60'lı yıllarda ben bu milletin milli iradesini idama götürebilmeyi başardım' dedi. Birileri ona alkış tuttu. Birileri milletin siyasi iradesinin üzerinden silindir gibi geçti, darbe yaptı. 'Ben ne istiyorsam bu ülkede o olacak' dedi. Ama o Recep Tayyip Erdoğan'a bu cümleler sökmedi, 'Muhtar bile olamazsın' diyene o şu cevabı verdi. Çıktı dedi ki, 'Millet ne ister o olacak.' AK Parti olarak millet ne derse o olacak diyoruz."

Konuşmaların ardından, 2013 yılında yapımına başlanan 52 yataklı Elmalı Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, servislerde incelemelerde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.