Sağlık-Sen Danıştay’a dava açtı

Sağlık-Sen Danıştay’a dava açtı
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “ Sağlık- Sen Genel Merkezimiz Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yıllık izinleri kısıtlayan yazının iptali için Danıştay’a dava açtı. Sağlık-Sen sürecin takipçisi olacaktır” dedi.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “ Sağlık- Sen Genel Merkezimiz Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yıllık izinleri kısıtlayan yazının iptali için Danıştay’a dava açtı. Sağlık-Sen sürecin takipçisi olacaktır” dedi. “Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 27.10.2020 tarihli yazı ile yasal mazeret izinleri (Evlilik, Ölüm, Analık, Hastalık ve Refakat) hariç Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durdurulmuştur” şeklindeki kararın iptali için Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından Danıştay’a dava açıldığı açıklayan Uzunay  “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının özverisi ve başarısı ortadadır. Ancak Bakanlık bu süreçte uzun ve yorucu çalışma süreleri ve ağır iş yükü altındaki sağlık çalışanlarını ödüllendirmek yerine,  Anayasal hak olan dinlenme hakkını elinden almaktadır.  Hem devlet memurları hem de sözleşmeli personel açısından bu yıl kullanılamayan izinleri iptal olacaktır. Sağlık-Sen Genel Merkezi bu izinlerin iptal olmaması için Sağlık Bakanlığı’na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na müracaat etmiştir. Sağlık-Sen Genel merkezimiz Bakanlığın yıllık izinleri kısıtlayan yazısının iptali için Danıştay’a dava açmış olup, sürecin takipçisi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.