Sağlık-Sen’den Mahkeme Kararına İtiraz

Sağlık-Sen’den Mahkeme Kararına İtiraz
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, annesi sağlık çalışanı olduğu için çocuğun velayetini babaya veren ve hiçbir somut delile dayanmayan mahkeme kararına genel merkez tarafından itiraz edildiğini söyledi.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, annesi sağlık çalışanı olduğu için çocuğun velayetini babaya veren ve hiçbir somut delile dayanmayan mahkeme kararına genel merkez tarafından itiraz edildiğini söyledi. Uzunay yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ordu-Altınordu ilçesinde sağlık çalışanı olarak görev yapan Sağlık-Sen üyesi anne, eşiyle boşanmak için Ordu 2. Aile Mahkemesine başvurdu. Baba, annenin sağlık çalışanı olduğu için yüksek risk grubunda olduğunu ve sağlıklı kreş ihtiyacını sağlayamadığını gerekçe göstererek 5.5 yaşındaki çocuğun velayetini istedi. Mahkeme, COVID-19’un pik seviyesinde olduğu gerekçesi ve iddiaların araştırılması doğrultusunda çocuğun velayetini geçici olarak babaya verdi. Sağlık çalışanı anne adına davaya müdahil olan Sağlık-Sen, karara itiraz etti.

Maalesef oldukça trajik bir durumla karşı karşıyayız. Koronavirüsle mücadele, çocuğun velayetini anneden alıp babaya verme gerekçesi olabiliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sağlık çalışanları aşırı iş yükü altındalar. Koronavirüs ile birlikte bu iş yükü artık tahammül edilemez düzeye varmıştır. Tabi burada kreş ve bakım evi ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Sağlık-Sen olarak uzun zamandır talep edip dile getirdiğimiz sağlık kurumlarının kreş ihtiyacı konusu giderilmiş olsaydı bu kararları görmeyecektik. Ama görüyoruz ki kreş olmamasından dolayı vicdanları yaralayan kararlara imza atılabiliyor. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.