Sağlıkta büyük müjdeler

Sağlıkta büyük müjdeler
Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “AMATEM gibi hizmet verecek olan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi kurmayı düşünüyoruz” dedi.

Emine Şeyma Yıldız/ÖZEL HABER

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz gerçekleştirilmesi planlanan sağlık yatırımlarını ve çocuklara da yönelik olacak olan sağlık projelerini gazetemize açıklayarak genel bir değerlendirme yaptı. Konya’daki hastanelerde yatak doluluk oranının yüzde 75’lerde olduğunu söyleyen Darılmaz, “Pediatrik yaş grubundaki çocuklar için yoğun bakım eksikliği olduğunu söyleyebilirim. Bu kısa bir süre sonra yatak ihtiyacının olacağının sinyalidir. Numune Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nin tam olarak faaliyete geçmesiyle birlikte uzun bir süre yatak ihtiyacı olmayacak. Onun dışında robotik cerrahi projemiz var. Yeni Şehir Hastanesi ile birlikte termoterapinin ve beyaz cihazların olduğu kapsamlı bir onkoloji merkezi oluşturacağız. El ve plastik cerrahileri gibi branşlara yönelik hizmet verecek olan kapsamlı yanık merkezi oluşturmak yeni projelerimiz arasında” dedi.

ÇOCUK AMATEMİ YAPILACAK

Çocuklara yönelik önemli projeler gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirten Darılmaz müjde üstüne müjde verdi. Çocuk yoğun bakımı noktasındaki eksiklikleri gidermeye yönelik projelere imza atacaklarını söyleyen Darılmaz, “Günümüzde kullanımı çok fazla yaygınlaşan ve kullanımı çok küçük yaşlara kadar düşen madde bağımlılığının tedavisine yönelik yeni bir projemiz var.  AMATEM gibi hizmet verecek olan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) kurmayı düşünüyoruz. Bu sayede AMATEM’den daha fazla yetişkinin yararlanmasını sağlayacağız. Açık olduğunu düşündüğümüz bu eksiği böylece kapatacağız” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.