Sahaf, ticari değil kültürel faaliyettir

Sahaf, ticari değil kültürel faaliyettir
Sahaf kavramının kişi ve mekân olarak ayrıldığını söyleyen Neşeli Sahaf Sahibi Altan Büyükyılmaz, “Sahaf, ticari değil kültürel bir faaliyettir. Bir kitabı aramak için değil, yeni kitap bulmak için gelsinler” dedi.

Sahaf kavramının kişi ve mekân olarak ayrıldığını söyleyen Neşeli Sahaf Sahibi Altan Büyükyılmaz, “Sahaf, ticari değil kültürel bir faaliyettir. Bir kitabı aramak için değil, yeni kitap bulmak için gelsinler” dedi.

Konya’da sahaf anlayışına yeni boyut kazandıran Neşeli Sahaf kitapseverlere kapılarını açtı. Kültür ve sanata dair birçok önemli materyale ve sanat eserlerine yer veren Neşeli Sahaf, bünyesinde; kitap, efemera, müzik, film arşivi, koleksiyon parçalarına da yer veriyor. Plaklardan nadide tablolara kadar birçok eseri barındıran sahafta 17 bini aşkın kitap mevcut. Hem kitap hem sohbet hem de her ay düzenlenecek müzayedeler ile bir arada olmayı sağlıyor.

whatsapp-image-2022-05-16-at-13-17-55.jpeg

SOHBET ORTAMI YARATMAK İSTEDİK

Konya’dan 1979 yılında üniversite okumak amacıyla giden ve emeklilik hayali olan sahaf açma planlarını gerçekleştiren Neşeli Sahaf sahibi Altan Büyükyılmaz, eş, dost ile beraber sohbet ortamı yaratmak amacıyla sahaf projesine imza attıklarını ifade etti. Ortaokul yıllarından bu yana kitap toplama merakının olduğunu ve bünyelerinde dil, tarih ve coğrafya kitaplarına ağırlık verdiklerini söyleyen Büyükyılmaz, hem havacılık sektöründe çalışması hem de Balkanlar’da uzun süre yaşamını devam ettirmesi sebebiyle havacılık ve Balkanlar alanıyla ilgili iyi eserleri bir araya getirdiğini ifade etti.

whatsapp-image-2022-05-16-at-13-17-46-1.jpeg

17 BİN’İ AŞKIN KİTAP

Neşeli Sahaflar’ın içerisinde ortalama 17 bini aşkın kitap olduğunu söyleyen Altan Büyükyılmaz, internet siteleri üzerinden yapacakları satışlarda 10 bin kitaba yer vereceklerini ve nadir koleksiyonlarını da yine bu sayfa üzerinden paylaşacaklarını açıkladı. Diğer sahaflardan farklı olarak ağırlıklı yabancı dil kitaplarına sahip olduklarını, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça gibi birçok dildeki kitaplarını okurlarıyla buluşturduklarını söyleyen Büyükyılmaz, “Sahafın yüzde 60’ı yabancı kitaplarla donatıldı. Genellikle sahaflar koleksiyonunu oluştururken Türkiye içerisinde yapıyor. Fakat yurtdışında yaşan birisi olarak kitaplarımızın çoğunluğunu diğer ülkelerden oluşturduk. Bu yönümüzle sadece Konya’da değil, Türkiye’de de ayrışıyoruz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-05-16-at-13-17-46-3.jpeg

İNSANLAR KENDİLERİNE YENİ SÖZLER VE SESLER OLUŞTURSUN

Geçmiş yıllardan bu yana insanların kitaplar arasında vakit geçirmesini, kendilerine yeni sözler ve sesler oluşturmasını sağlamayı amaçlayan Neşeli Sahaf sahibi Altan Büyükyılmaz, “Kitaplarımızın içerisine fiyatlarımızı kendimiz yazdık. İnsanlar bizlere soru sormak yerine kitaplarla daha fazla vakit geçirsinler istedik. Daha çok insanların kendilerince dolaşabileceği kendi kitaplarını seçebileceği bir alan yaratmak istedik. Koleksiyonlarımız içerisinde en değerli ve en nadide parçalarımız 1630 yılı baskısından kalan ve İstanbul ile ilgili bir kitap. O dönemin Alman Büyükelçisinin anılarını anlattığı bir kitap. O kadar eskisi olmasa da 1700’lü yıllardan kalma eserlerimizde Neşeli Sahaflar içerisinde mevcut” dedi.

whatsapp-image-2022-05-16-at-13-17-46.jpeg

KONYA’NIN KÜLTÜREL SERMAYESİNE KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK

Sahaflığın iki işlevinden birinin kişi diğerinin ise mekân olduğunu söyleyen Altan Büyükyılmaz, “Mekânda kimin durduğunun bir ehemmiyeti yok. O ortamda önemli olan mekân içerisinde ne olduğu. Bizler bunun peşindeyiz. İnsanlar buraya gelsin ve bir şeyler yakalasınlar. Bu projemize Konya’nın kültürel sermayesine katkı sağlamak amacıyla başladık. Sahaf, ticari bir faaliyet değil kültürel bir faaliyettir. Bir kitabı aramak için değil, yeni kitap bulmak için gelsinler. Zaten istedikleri kitapları internet sayfaları üzerinden de bulabiliyorlar” ifadelerine yer verdi. (Pakize Yiğiter)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.