Sahne Gari'ye girişin şartı "afiş asmak"

Sahne Gari'ye girişin şartı "afiş asmak"
Bodrum'da yaşayan yapımcı, yönetmen ve oyuncu Harun Özakıncı, kurduğu "Sahne Gari" adlı tiyatro grubunda yer almak isteyenlere, afişlerin asılması çalışmalarında yer almaları şartı koşuyor- Özakıncı:- "Sahne Gari'nin kapısı herkese açık fakat ufacık bir ş

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan yapımcı, yönetmen ve oyuncu Harun Özakıncı, kurduğu "Sahne Gari" adlı tiyatro grubunda yer almak isteyenlere, sokaklara oyunların afişlerini asma şartı getiriyor.

Bodrum filmleri, tiyatro ve belgeselleriyle tanınan Harun Özakıncı (53), kurduğu tiyatro grubu "Sahne Gari"ye amatör oyuncuları da kazandırmaya çalışıyor.

Özakıncı, AA muhabirine, bugüne kadar "Hadi Gari İbram", "Yürü Gari Cumhur", "İnaf Gari" ve "Anadolu'nun Avukatı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı Belgeseli" adlı dört ayrı Bodrum filmi çektiğini söyledi.

Yaptığı filmler sayesinde "Sahne Gari" isimli tiyatro grubunu kurduğunu ifade eden Özakıncı, Bodrum markalı bir iş yapmak için bu ismi seçtiğini belirtti.

Filmleriyle Bodrum'u anlatmaya çalıştığını kaydeden Özakıncı, "Bodrum'un kendi değerlerine dönmesi için kendi arka bahçemde mücadele veriyorum. 'Naptorun Pansiyon' isimli bir oyunumuz var. Hikayelerimde turizm başlamadan önceki ve sonraki Bodrum'u anlatıyorum. Bu hikaye ile aradaki farkı anlatmaya çalışıyorum." dedi.

"Naptorun Pansiyon" ile Türkiye turnesine çıkacağını dile getiren Özakıncı, oyunu İstanbul, Ankara ve İzmir'de 50 kez sahneye koymayı planladığını ifade etti. Özakıncı, Bodrum'da da her ayın ilk pazartesi günü oynadıkları oyunun, seyirciden ilgi gördüğünü bildirdi.

- "İşin geleneğini çok seviyorum"

Harun Özakıncı, "Burada tiyatroyu kurmanın bir sorumluluğu var. Amatör ve profesyonel oyuncularla çalışmak gibi. Oyunun davetiyesini insanlara götürmekten tutun da duvarlara afişleme yapılmasına kadar kendim üstleniyorum. Çünkü bunun bir çaba olduğunu göstermek zorundayım. Bu işi 'Çok büyük zorluklarla yapıyorum' demek için yapmıyorum. Sadece bir organ böyle çalışmalıdır diye yapıyorum." diye konuştu.

Bodrum'da sahneye çıkacak profesyoneller kadar amatör oyunculara da ihtiyacının olduğuna işaret eden Özakıncı, şunları kaydetti:

"Sahne Gari'nin kapısı herkese açık fakat ufacık bir şartım var. Ben afişleme yapıyorum, onlar da afişleme yapacak. Biz kendi dekorumuzu bile kendimiz kuruyoruz. İşin geleneğini çok seviyorum. Ben sokakta afiş asarken arkadaşlarım 'Harun bunu neden yapıyorsun?' diyor. Bunu şov olsun diye yapmıyorum, örnek olsun diye yapıyorum."

Bu yıl iki film projesini olduğuna değinen Özakıncı, bunlardan birinin "Anlat Gari", diğerinin de Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinden oyuncuların yer alacağı "Pamuk Prenses ve 7 Bölgeden Cüceler" olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.