Sahte hekim, 3 ay hasta bakıp reçete yazdı!

Sahte hekim, 3 ay hasta bakıp reçete yazdı!
24 yaşındaki bir genç, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde tam 3 ay gerçek hekim gibi muayene yaptı, reçete yazdı, vizitelere katıldı, hasta taburcu etti. Sahte hekim, ekim ayında TUS sonuçları yayınlandıktan sonra ortadan kayboldu.

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen ağustosta bir doktorun tavsiyesi ile başvuran Ali Haktan Yılman, pratisyen doktor olduğunu ve ekim ayındaki Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS ) hastanenin "acil" bölümünü tercih edeceğini söyledi. Bu süreçte acil serviste gözlemlerde bulunmak istediğini belirten Yılman'a izin verildi, fakat muayene yaptırılmadı. Ancak hekimlerle arkadaşlığını ilerleten Yılman, kısa süre sonra "normal" mesaiye başladı.

Habertürk gazetesinden Güngör Karakuş'un haberine göre Göztepe Acil Servis'te hasta kabul bölümü olan "yeşil alan"da çalışan Yılman muayene ile hekimlerin kaşelerini kullanarak yatış ve taburcu işlemleri yaptı. Reçete de yazan Yılman hastaların başka servislere sevkini gerçekleştirdi. Hastanede kadrolu hekim gibi çalışmaya başlayan Yılman, asistan hekimler ile beraber nöbete de kaldı, uzman doktorlar eşliğinde vizitelere de katıldı. Kısa sürede gerçek doktorlar ile samimiyetini ilerleten Yılman, bazılarının evine konuk oldu, beraber tatile gitti. Yılman, doktorlar ve hastalar ile çektirdiği fotoğrafları Sosyal Medya Sitesi Facebook adresinden de paylaştı. Bu fotoğrafların altlarına yazdığı mesajlarla da kadrolu hekim imajını pekiştirdi.

Sahte doktorun oyunu TUS sınavının yapıldığı ekim ayında ortaya çıktı. Sınav sonucunda Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanlığı Bölümü'nü kazanan üç adın arasında Ali Haktan Yılman'ın adının yer almaması doktorları şüphelendirdi. Yılman, doktorların "Kazanan isimler arasında sen yoksun. Ne oldu?" sorusuna "Haydarpaşa Numune Hastanesi'ni kazandım" yanıtını verdi. Ancak ikna olmayan "mesai arkadaşları" yaptıkları araştırma sonunda Yılman'ın yalan söylediğini anlayınca derhal sosyal medya adreslerinden Yılman ile fotoğraflarını sildiler. Bu arada düzmece hekim da ortadan kayboldu. Yılman'ın Sağlık Bakanlığı Personel Takip Sistemi'nde ve Türk Tabipler Birliği listesinde de adı yer almıyor.

Kaşeleri kullanılan asistan doktorlar arasında panik yaşanırken, hastane yönetimi çalışanlara "Bu konuyu daha fazla uzatmayın. Bu şahıs pratisyen hekimmiş" uyarısında bulundu. Yılman'ın birçok klinik ve hususi hastanede de nöbet tuttuğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.