Sahur sofraları Peksüt ile şenleniyor

Sahur sofraları Peksüt ile şenleniyor
Bünyesinde barındırdığı doğal ve taze yöresel ürünlerle 1997 yılından beri Konya’ya hizmet veren Peksüt Mandıra ve Şarküteri, bu Ramazan’da sahur yöresel ürünleriyle sahur sofralarını şenlendiriyor

Bünyesinde barındırdığı doğal ve taze yöresel ürünlerle 1997 yılından beri Konya’ya hizmet veren Peksüt Mandıra ve Şarküteri, bu Ramazan’da sahur yöresel ürünleriyle sahur sofralarını şenlendirecek.

Yöresel ve özel üretim ürünlerle Konya’da Çevreyolu Caddesi üzerinde hizmet veren Peksüt Mandıra ve Şarküteri, ürünleri orijinal yöresinden ve yerlerinden getiriyor. Güvenilir nitelikli gıda ürünleriyle çalışmalarını sürdüklerini aktaran Peksüt Mandıra İşletme Sahibi Bünyamin Alaşahin, “Müşterilerimize nitelikli ve kaliteli ürünleri zamanında sunmak için çok çaba sarf ediyoruz. Bu yoğun bir mesai gerektiriyor. Ürünleri orijinal yerlerinden getirmek çok önemli. Çünkü taklit ürünler aynı kaliteyi ve lezzeti vermiyor. Nitelikli ürün dediğimiz aslında yöresel üründür. Zamanında hasat edilmiş, işin içeriğini bilerek yapılmış işlerden iyi mahsul çıkıyor. Çoğu ürünümüz mandıra ürünüdür. Mandıra ürünleri olduğu için tazelik gerektiriyor. Bu konuda da hassasiyetle üzerinde duruyoruz, ihmale gelmez. İstikrarımız, aynı kaliteyi sunmamız ve ürün çeşitliliğini devamı gelecek şekilde sürekli hale getirmemiz bizi farklı kılıyor. Müşterilerimiz dışarıda bulamayacağı ürünleri aynı kalitede sürekli bizde bulabilir” diye konuştu.

dsc-0619.jpg

YÖRESEL ÜRÜNLER ÖZEL HAZIRLANDI

Ramazan ayına yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Alaşahin, “Kayseri’den özel olarak getirdiğimiz 2-3 çeşit pastırmalarımız, Medine ve Kudüs hurmalarımız, tatlı çeşitlerimiz, Gemlik’ten gelen ve 2 yıl dinlenen natürel zeytinlerimiz, Bozkır’dan taş değirmenden yerli susamdan yaptırdığımız tahin ve sezonun ilk koyun yoğurdu ile Ramazan hazırlığımızı tamamladık. Bu yıl sahur sofraları Peksüt ile şenlenecek diyebiliriz. Bir evin ihtiyacı ne var ise A’dan Z’ye süt ve süt ürünleri, kahvaltılıklar, bal ürünleri ve kurutmalıkları bulabilirsiniz. Ayıca ‘Getir’ hizmeti ile de tüm ürünlerimiz artık kapınızda” diye konuştu.

dsc-0613.jpgdsc-0611.jpg

KONYA LEZZETLERİNİ İSTANBUL’DA SERGİLİYORUZ

Konya’nın yöresel lezzetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak adına franchising sistemi ile bayilik verdiklerini aktaran Bünyamin Alaşahin, “Çağlayan ve Kâğıthane mevkiindeki İstanbullulara Konya’nın yöresel ürünlerini franchising yöntemi ile sunuyoruz. İstanbul’daki ilk bayimizi faaliyete geçirmiş oluyoruz. İlerleyen hedeflerimizde de franchising bayilerimizi artırmayı düşünüyoruz. Daha kaliteli hizmet vermek, ürün yelpazesini genişletmek ve yöresel ürünleri geniş kitlelere ulaştırmak adına teklifleri değerlendirerek franchising hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

peksut-mandira.jpg

PEYNİRLER ÖZEL ÜRETİM

Şarküteri bölümünde yer alan yöresel ürünlerin katkı maddesi kullanılmadan üretildiğinin altını çizen Alaşahin, “Küflü peynirlerimiz 6 ay dinlendirilmesi gerekiyor. Tamamen doğal yerlerden yaptırıyoruz. Deri peynirlerimiz Ereğli-Karaman bölgesindeki Divle Mağarası’nda üretiliyor. Bu mağara yerin 33 metre altında ve peynirler derilere basılarak koyuluyor. 4-5 aylık olgunlaşma süresi var. Eski kaşarlarımızı Kars’tan getiriyoruz. Ürünler yapıldıktan sonra 8 ay depolarda dinlendiriliyor ve lezzetleniyor. İzmir teneke tulumu ise kültür diye bilinen katkı maddeleri kullanılmadan üretiliyor. En az 6 ay dinleniyor. Kültür olmadığı içinde dinlene dinlene lezzetleniyor” ifadelerini kullandı.

dsc-0615.jpg

ARI ÜRÜNLERİ YERİNDE ÜRETİLİYOR

Tüm ürünleri kaynağından temin ederek müşterilere zamanında ve taze bir şekilde ulaştırdıklarını kaydeden Alaşahin, “2002 yılından beri bal üretimine de ağırlık veren şirketimiz yaptığı çalışmalarla halkımıza nitelikli ve kaliteli bal üretmek için tüm emeğini sarf etmektedir. Arı ürünlerinden süzme balın yanı sıra kara kovan ve kütük balın da üretimini gerçekleşmekteyiz. Güvenin öneminin son pandemi döneminde daha da ortaya çıkmasıyla arı ürünlerine olan ihtiyaç da artmıştır. İnsan sağlığı için vazgeçilmez olan doğal propolis, polen, Perga(arı ekmeği), arısütü gibi mucizevi ürünleri de üreterek hizmet etmeye devam etmekteyiz. Peksüt güvenilir bir liman olmaya devam edecektir” diye konuştu.

16-001.jpg

DOĞANBEY SUCUK 3 KUŞAKTIR ÜRETİM YAPAN BAZALOĞLU FİRMASINDAN

Sucukları Doğanbey’de 3 kuşaktır üretim yapan Bazaloğlu firmasından aldıklarına değinen Alaşahin, “Sucuklarımızı ise Doğanbey’de 3 kuşaktır üretim yapan Bazaloğlu firmasında alıyoruz. Kavurmalarımız da yerli besiden üretiliyor. Bu bağlamda da doğal olduğu için lezzeti çok iyi. Akşehir’de özel olarak yaptırdığımız helvada yüzde 60 oranında tahin var. Helvalarımızın şekerin de Konya şekerini kullanıyoruz. Çöğen de kullandığımız için tamamen doğal ve kaliteli bir ürün oluyor. Alan müşterilerimiz bir daha alır. Ayrıca pastırmalarımız açık havada doğal ortamda kurutulur. Tamamen fermente ve rüzgârda kuruyor. Uzun süre dinlenerek lezzet alıyor. Zeytinyağımızı da Mersin Mut’da zeytinleri toplatarak sıktırıyoruz. Yağı kokladığınız zaman zeytin kokusunu alırsınız” diye konuştu.

3-001.jpg

TAHİNDE KONYA’DA İLKLERDENİZ

Tahini değirmende sıcak çektiklerini ve bu noktada Konya’da ilklerden olduklarını belirten Alaşahin, “Tahini değirmende sıcak olarak çekiyoruz. Bu da Konya’da ilklerden. Akşehir’de kavurttuğumuz taze susamları burada öğüterek tahinimizi yapıyoruz. Koyun ve manda yoğurtlarımız ise haftalık olarak taze geliyor. Karaman ve Ereğli’de yayılan koyunların sütünden koyun yoğurdu yaptırıyoruz. 4 mevsim reyonumuzda bulunur. Eskiden tenekelerde yapılır ve kış boyu durduğu için ekşimtırak tadı olurdu. Şimdi tamamen haftalık olarak taze olarak temin ediyoruz. Aynı şekilde manda yoğurdumuzda bulunuyor. Hadim’de mevsiminde çıkan ilk üzümlerden de pekmezimi yaparak yıl boyu aynı kalitede reyonumuzda yer veririz. Peksüt Mandıra olarak Konya Başkent Hastanesi yanında hizmet etmeye devam ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.