Sakarya merkezli terör operasyonu

Sakarya merkezli terör operasyonu
İki ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6'sı kadın 11 kişi adliyeye sevk edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya merkezli iki ilde terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6'sı kadın 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya ve Tunceli'de belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağılık kontrolünden geçirilen 6'sı kadın 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

15 Nisan'da Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda terör örgütü PKK/KCK ve Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'ye eleman kazandırmak amacıyla örgütsel toplantılar düzenlendiği yönünde bilgilere ulaşılmış ve Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda Sakarya'da 10, Tunceli'de bir olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin ikametgahları ile örgütsel toplantı düzenledikleri adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile örgütsel dokümana el konulmuştu.

Sakarya merkezli terör operasyonu

Sakarya merkezli terör operasyonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.