Sakarya'da yetim çocuklara bisiklet

Sakarya'da yetim çocuklara bisiklet
İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesi tarafından milli motosikletçi Sofuoğlu sponsorluğunda, yetim çocuklara bisiklet dağıtıldı

SAKARYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesince "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu sponsorluğunda, 50 yetim çocuğa bisiklet verildi.

Serdivan ilçesindeki Trafik Park'ta, Sofuoğlu ile vakıf temsilcileri, yetim çocuklar ve yakınlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, yaptığı konuşmada, yardım çalışmalarının sürdüğünü, 50 yetime bisiklet dağıtacaklarını söyledi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile Sofuoğlu'na teşekkür eden Aydın, "Kenan Sofuoğlu, milli sporcu olmanın nasıl bir erdem gerektirdiğini bize gösterdi." dedi.

Bisiklet dağıtımının devam edeceğini anlatan Aydın, "Buradaki amacımız, bu doğrultuda bir farkındalık oluşturmak, duyarlılığı geliştirmek. Yetimlerimize sahip çıkabilmek, onlarla bir arada bulunmak duygusunu tüm ülkemize yaşatmak istiyoruz." diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu ise ailesinde de bir yetimin bulunduğunu belirtti.

Yetimlere karşı çok hassas olduğunu dile getiren Sofuoğlu, "İHH temsilcileri bana bu konuyu danıştıklarında olumlu yaklaştım. Sakarya civarında ilgilendiğimiz yaklaşık 100 çocuk var. Bugün 50 yetim kardeşimize bisiklet dağıttık. İnşallah diğer 50 kardeşimize de İspanya yarışından dönünce bisiklet alacağım. İHH'ya teşekkür ediyorum, bu projeyle çocukları sevindirmemize vesile oldular." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, medyada yer alan "hayatının film olacağına" dair haberlere ilişkin ise "Konuyu ben de herkes gibi internet siteleri ve medyada gördüm. Henüz Kıvanç ile görüşmedim bu konuyla alakalı. Hoşuma giden bir proje. Yapılmasını istediğim bir proje. Ama detaylarını henüz kimseyle görüşmedim. Şu anda projeyle alakalı ciddi bir adım atılmadı." dedi.

Daha sonra Alemdar, Sofuoğlu ve vakıf yetkilileri, 50 yetim çocuğa bisikletlerini teslim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.