Uğur Özteke

Uğur Özteke

SALI PAZARININ VEBALİNİ ÖDEYEMEZSİNİZ!

SALI PAZARININ VEBALİNİ ÖDEYEMEZSİNİZ!

365 gün yani Allah’ın her günü üstüne üstelik de yerel olmak kaydı şartı ile yazı yazan belki de tek isim olarak bu işi yapmaktan öyle büyük zevk alıyorum ki, bunu kelimelerle tarif edemem.

Biz bunu kendimizce yapmaya çalışırken, bazı dostlar sorar “Uğur Abi her gün yazmak nasıl bir şey?”.. bunu açık açık anlatmaya çalışırız. Ama bunu bize birde bazı meslektaşlarımız sorarlar “Abi biz haftada bir ya da iki yazıyoruz. Yazacak konu bulamıyoruz. Allah’ını seversen sen bunu nasıl yapıyorsun?” diye takılırlar.

İnanın beni bana bıraksanız ben sadece bu sütunlarda değil sayfalarca şehri yazarım Allah’ın izni ile.

Amaaa tabi ki bunu bizi sevenler ve inananlarla yani sizlerle yapabiliriz.

Bugün için yazmamız gereken o kadar çok konu var ki onları seçmek zorunda kalınca böyle bir giriş yapmak zorunda kaldık.

SU PARALARI NEREYE GİDİYOR?

Dün Karatay Bölgesindeki hobi bahçelerinde kullanılan suyun pahalı olmasından şikâyetçi olan bir okurumuzun durumunu dile getirmiştik. Ve sabah bizi arayan ilk isimlerden birisi Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli idi. Başkan selam sabahtan sonra direkt konuya girdi ve hem bizi hem de okurlarımızı bilgilendirdi.

Evet bu hobi bahçeleri ya da su işi ve parasının Karatay Belediyesi ile ya da falanca belediye veya başkanı ile bir alakası yokmuş. Bu iş tamamen KOSKİ’nin bilgisi dahilinde ve talimatları ile yapılıyormuş. Biraz kafam geç bastığı için Başkan’ın anlattıklarından şunu anlayabildim, suda eskiden atık su filan diye bir ayrım yapılıyormuş ve su biraz daha ucuz imiş. Artık bu iş de öyle ayrım ortadan kaldırıldığı için fiyatlar artmış.

Bu noktada anlayabildiğim kadarı ile suyu eskisi gibi rahat kullanamayacağız.

Tam bu noktada yazımızı yazmak için ikindi vakitlerinde bilgisayarın karşısına çıktığım zaman şu da aklıma geldi.

Hani bir zamanlar Türkiye’nin en ucuz suyu Konya’da diye siyasiler başkanlar reklamlarını yaparlardı. Hâlâ aynı mı bunu da inşallah önümüzdeki günlerde öğrenip yine sizlerle paylaşırız.

SALI PAZARI YA DA SALI GÜNLERİ

DEDEMAN DÖNEL KAVŞAĞININ

VEBALİNİ KİM NASIL ÖDEYECEK?

Salı günleri Dedeman Kavşağından ne zaman geçecek olursam hem günaha giriyorum hem insanları günaha sokuyorum ve bu yüzden de artık bu noktada karar yetki görev kısaca bu sıkıntıların vebali kimde ise ben artık şahıs olarak hakkımı helal etmiyorum.

İsterseniz şöyle örnekleyelim.

Salı günü akşam saatlerine doğru bu kavşaktan geçmeye çalışacağım.

Ama ne mümkün dönel kavşağın kaldırımları dahil karşılıklı kaldırımlarda dahil pazar alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar arabalarını kaldırmalara park etmişler. Yani kaldırımlar araçlar ile dolu. Bu yetmemiş, ana yol üzerinde yolun sağı solu tamamen park etmiş araçlar ile dolu.

Bunlar da yetmiyor aynı bölgede park etmiş bekleyen Büyükşehir körüklü otobüsleri de var.

Durun durun bitmedi.

Bu dönel kavşakta doğal olarak yayalar için karşıdan karşıya geçiş bölgeleri yok.

Ama kimin umurunda elinde pazar arabaları ile insanlarımız onlarca kişi bir arada duran birbirlerine küfreden, ya da araçları ile birbirlerini sıkıştıran otomobillerin arasından geçmeye çalışıyorlar.

Eğer siz direksiyonda iseniz çoluk çocuk karşıdan karşıya geçmek isteyenlere mecburen yani onları ezmemek için frene basıp durmak zorundasınız.

Bu mümkün mü?

Arkanızda araçlar toplu halde size korno yapıyorlar.

“Niye duruyorsun kardeşim. Dönel kavşakta durulur mu? Yürüsene”

Durduğunuz anda kavga ve ağız dalaşı başlıyor.

……………

Allah rızası için bu işte kim suçlu?

Kim kusurlu?

Bu işte kim vebal altında?

Tek bildiğim inandığım ve iddia ettiğim tam da bu noktada suçlu yayalar ya da sürücüler değil, suçlu bu işe göz yuman, buna izin veren yetkili ve etkililerdir.

Buradaki her kavgadan, her küfürden, her kazadan, her dalaşmadan, her atışmadan, yetkili ve etkililer sorumludur.

Ben bunu iddia ediyorum.

Yanlışım ya da yalanım varsa buyurun açıklamayı yapın ben de burada sizin anlattıklarınızı yazıp tüm okurlarımızdan ve sizlerden özür dileyim. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İki Müslüman karşılaştıklarında el sıkışırlarsa birbirlerinden ayrılmadan önce günahları bağışlanır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Marangozlar girişinin o bilindik ana giriş kavşağına bir çözüm yolu bulabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR