Samsun merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonu

Samsun merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonu
Adliyeye sevk edilen 15 kişiden 3'ü tutuklandı

SAMSUN (AA) - Samsun merkezli 3 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaklaşık 4 aylık çalışmasının ardından Samsun, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 zanlıdan 15'i adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan E.A, F.R, T.Ö, A.A, H.U, A.K, İ.B, Ö.A. ve Ö.A. savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Fikret K, Ahmet M. ile Fatih T. tutuklandı. Diğer zanlılar Hüseyin K, Halit K, Ahmet K, Utku K, Uğur Y, İrfan K, Gürkan K, Fatih Ö, Murat H, Turgay A, Lütfü B. ve Recep P. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun merkezli 3 ilde 28 ev ve iş yerine 200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda "Yasa dışı örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, zorla çek ve senet tahsilatı, nitelikli dolandırıcılık, yağma, tehdit, örgüte yardım etmek, resmi evrakta sahtecilik" suçlarından, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Adreslerdeki aramada, 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 100 civarında mermi ile bir miktar uyuşturucu, çek ve senetler ele geçirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.