Samsun'daki uyuşturucu ticareti davasında karar

Samsun'daki uyuşturucu ticareti davasında karar
Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan biri 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı, diğerleri ise beraat etti

SAMSUN (AA) - Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 3 sanıktan biri 12,5 yıl hapse mahkum edildi, diğer sanıkların ise beraatlerine karar verildi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "uyuşturucu ticareti yaptıkları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Ali Y. ve Özcan İ. ile tutuksuz sanık Muhammet K. ve avukatları katıldı.
Sanıklardan Ali Y, duruşmadaki savunmasında, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Uyuşturucuyu kendi ihtiyacım için aldım, satma amacım yoktu. Beraatimi istiyorum" dedi.
Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını ifade ederek, beraatlarını talep etti.Mahkeme heyeti, sanıklardan Ali Y'yi "Uyuşturucu satmak" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, diğer sanıklarının ise beraatlerine hükmetti.
Samsun'un İlkadım ilçesinde yaklaşık 4 ay önce İstanbul'dan getirdiği 3 paket halindeki 50 gram uyuşturucuyu satmak istediği iddiasıyla Ali Y. ile olayla ilgileri bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınanlardan Özcan İ. tutuklanmış, Muhammet K. ise serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.