Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sanayide kaçıncı ligdeyiz?

Sanayide kaçıncı ligdeyiz?

Dün bizim gazetenin manşeti ile pek çok basın organında üç aşağı beş yukarı şöyle bir başlık vardı “İlk 500’de 10 Konyalı”…

***

Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına Konya'dan Konya Şeker 40. , Pakpen 203. Eti Alimunyum 220., Tümosan 231., Konya Çimento 312., Akova Süt 351. , Ova Un 419. , Enka Süt 427., Aydınlar Yedek Parça 480, Helvacızade Gıda İlaç 490. sırada yer almışlar.

Konya ve şehir insanı adına bu kurumun başındaki patronundan çalışan mühendis ve işçisine kadar herkese şükranlarımızı arz ediyoruz. Teşekkür ediyoruz. Allah bir değil bir kere razı olsun diyoruz.

Geçen yıl ki listeye şöyle bir göz attığımız zaman ise Hekimoğlu Un bu listede yok yerine de Aydınlar Otomotiv ile Ova Süt girmiş.

***

İlk haberi duymanın mutluluğunu attıktan sonra yine fesat damarımız coşuverdi ve sanayide kendimize hep rakip olarak gördüğümüz illere şöyle bir göz attık.

Burnumuzun dibinde yarıştığımız Kayseri’den 16 firma, Antep’den 20 firma, Adana’dan-ki artık eski Adana değil-15 firma ve dudak büküp geçtiğimiz Denizli’den bile 12fFirma ilk 500’de yer almış.

***

Biz bu kıyaslamayı mübarek günde sineklik yapmak, mide bulandırmak için yapmıyoruz.

Sadece hep aynayı bakıp kendimizi görerek bir yere varamayız. Hem kendimizi hem de milleti kandırırız. Bu işin ne kadar zor ve meşakkatli bir yarış olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü bu ilk 10’daki firmaların bazılarının patronları ile birebir görüşürüz.

Çektikleri çileyi dinleriz. Kimsenin bırakın aferin demeyi devletin bile dört koldan kendilerini nasıl sıkıştırdığına şahit oluruz.

Ama lafa geldi mi Konya’yız ya.

Bu işten bildiğim anladığım tek bir şey var o da ilerlemek isteyenlerin önünü açmalıyız, uçmak isteyenlerin ayaklarından çekiştirmemeliyiz.

Ve tekrar işin başına dönüyoruz. Dereceye girenlere minnettarız. Girmek için çırpınanlar olduğuna inanıyoruz.

Veee Kayseriliye, Antepliye, Denizliliye gıpta ediyoruz…

AYDOĞDU GEÇİDİ ÇİLE OLMAMALI

Şehri özellikle Hatıp yoluna bağlayan güzergâhta başta Tapu olmak üzere gelecek de çok önemli bir kavşak olacağına inandığımız bölgede biraz gecikmeli de olsa yapılan Aydoğdu alt geçidi tantanasız hizmete açıldı. Ama şimdi bu geçit bölgesinden maddi hasarlı kavga haberleri gelmeye başladı. Bölge esnafına zorduk. “Bu nedir Allah aşkına daha dün bir bugün iki?” dedik. Aldığımız cevap “Seçim öncesi alelacele açıldı. Bir tek yönlendirme levhası bile yok”…

Olurrrr. Biz denizi geçip derede boğulmaya alıştık. Geç olur ama güzel olur. Bugün Ramazan. Allah oruçlarımızı dualarımızı ibadetlerimizi kabul etsin. En başta ben olmak üzere cümlemizi ıslah etsin.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyi ağaç kolay yetişmez rüzgâr ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dedeman Kavşağındaki salı pazarı Ramazan ayında da çile kavşağı olmadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR