Şanlıurfa'da askeri aracın geçişi sırasındaki patlama

Şanlıurfa'da askeri aracın geçişi sırasındaki patlama
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz ile Temel, teröristlerce şehit edilen Sarıören Mahallesi Muhtarı İnco'nun ailesine başsağlığı diledi

ŞANLIURFA (AA) - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ile Bahattin Temel, terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Sarıören Mahalle Muhtarı İbrahim İnco'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yılmaz ve Temel, aralarında HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'ın da bulunduğu çok sayıda partili ile Sarıören Mahallesi'ne giderek, İnco'nun yakınlarına başsağlığı diledi.

Taziye çadırında Kürtçe konuşan Temel, PKK'nın bölgede son dönemde artırdığı saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yılmaz, taziye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının açık bir zulüm olduğunu söyledi. Terör örgütünün eylemlerine son vermesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Masum insanları kendisine yardım etmedi diye öldürmek zulümdür. Yine insanların evinde, iş yerinde, köyünde sırf anarşi çıkarmak, terör çıkarmak, korku ortamı oluşturmak için yapılan bu eylemlerin hiç kimseye bir faydası yoktur. Örgüt, gördüğümüz kadarıyla yine başa dönüyor. İlk çıktığında da bu şekil asarak, keserek, öldürerek, zulüm ederek, çocuklara kadar katledilerek, halk arasında bir korku yaydı. Bu korku üzerine, vatandaşların kanı üzerine kendi saltanatlarını bina etmek istediler. Örgütün saldırılarından vazgeçmesi lazımdır. Bunun Kürtlere, memlekete bir faydası yoktur. Hatta örgüte yakın olan siyasilerinde bu tip eylemlerin yapılmaması konusunda örgüte baskı uygulaması gerekir."

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 28 Mart Pazartesi günü yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralanmış, kaçan teröristler yolda aracını gasbettikleri Muhtar İbrahim İnco'yu şehit etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.