Sanofi, potansiyel koronavirüs ilacının testini genişletiyor

Sanofi, potansiyel koronavirüs ilacının testini genişletiyor
Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki hastalara koronavirüs tedavisi olarak romatoid artrit ilacı Kevzara’nın klinik çalışmasını genişletti.

Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals, monoklonal antikor olarak bilinen bağışıklık sistemini düzenleyici bir ilaç olan Kevzara’nın İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Kanada ve Rusya’da denemelerinin başladığını duyurdu. ABD denemelere geçen hafta başlamıştı.

Yaklaşık 300 hasta üzerinde yapılacak olan çalışmada, bulaşıcı koronavirüsün neden olduğu bir hastalık olan COVID-19 tedavisi üzerine çalışmalar başlatılacak.

Reuters’e göre SARS-CoV2 adı verilen yeni koronavirüs, şu anda dünya çapında 700.000′den fazla insana bulaştı ve 30.000′den fazla insan öldü.

Doktorlar, SARS-CoV2′den kritik derecede hasta olanların çoğunun, bağışıklık sistemi vücudun organlarına aşırı tepki verdiğinde ve saldırdığında meydana gelen sitokin fırtınası yaşadıklarını tespit ettiler. Bazı araştırmacılar, monoklonal antikorlar dahil olmak üzere bağışıklık sistemini baskılayabilen ilaçların için yararlı olabileceğini düşünmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri, 130.000′den fazla COVID-19 vakası ile dünyada en çok rapor edilen vakaya sahip.

İtalya ve İspanya, sırasıyla en yüksek vaka ve ikinci en yüksek ölüm oranını kaydeden Avrupa’nın en çok etkilenen iki ülkesi oldu.

Regeneron ABD denemelerine liderlik ederken, Sanofi ABD dışındaki denemelere liderlik ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.