Şarjınızı bitiren uygulamalar neler?

Şarjınızı bitiren uygulamalar neler?
Telefonunuzda sık kullandığınız fakat şarjınızı hızla tüketen uygulamalar olabilir. Güvenlik yazılımı firması Bitdefender, şarjınızı tüketen Android tabanlı uygulamaları açıkladı.

Bitdefender’in yaptığı açıklamada, Google Play Store’da 550 binin üzerinde kişinin indirdiği şarj canavarı uygulamalar arasında ofis programları ve çeşitli oyunlar bulunuyor. Bu uygulamaların şarjı hızlı tüketmesinin, reklam gösteren özel algoritmalardan kaynaklandığı belirtiliyor. İlk 48 saat içinde ölçülü denebilecek bir şekilde reklam gösterimi yapan bu uygulamalar, daha sonra reklam sayısını arttırıyor ve bu da şarj tüketimini yükseltiyor. Üstelik reklamlar kaotik derecede çok olduğu için Android güvenlik araçları kaynağı tespit edemiyor.

YARIŞ OYUNLARI

İşletim sistemine dahil olan bu oyunlar, uzun süreli oynama hissi de yaratması nedeniyle telefonun şarjının hızlı tükenmesine neden oluyor.

ULTRA HD 4K GÖRÜNTÜLER

Çözünürlüğü düşük görsellerin yanı sıra 4K görüntüler daha çok şarj tüketiyor. Görüntüler de ise renk skalası da şarjı etkileyen faktörlerden bir tanesi.

BARKOD OKUYUCU UYGULAMALAR

İşletim sistemi üzerinden gerçekleştirdiği yoğun trafiğe tabi olarak şarjınızın olağandan fazla düşüş göstermesine sebebiyet veriyor.

LED SAAT UYGULAMALARI

Bu uygulamalar arka planda daha aktif olması sebebiyle telefonunuzun şarjının normal süreden daha kısa bir zamanda bitmesine neden oluyor.

DEPOLAMA PROGRAMLARI

Telefonunuza indirdiğiniz ve birçok belgeyi (görüntü, ses, doya gibi) bir arada tutabildiğiniz programlar da şarjınıza zarar veriyor.

ORTAK EKRAN UYGULAMASI

Bilgisayar ve telefon ekranını bir ekran olarak kullanmayı sağlayarak işinizi kolaylaştırsa da bunu yaparken veri kullanımı sağladıkları için şarjınız hızlı tükenir.

HAVA DURUMU

Anlık istatistik verilerini barındıran hava durumu uygulamaları mobil veri ve konum gibi seçenekleri kullandığı için şarj kullanımını maksimuma çıkarıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.