Sauna, yaz aylarında vücudu tazeler

Sauna, yaz aylarında vücudu tazeler
Yaz aylarında saunanın sağlığa iyi geldiğini belirten Sauna Gümüşkapı Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, 15 dakikalık sauna banyosundan sonra ölü deri atılarak, vücudun tazelendiğini söyledi.

Yaz aylarında saunanın sağlığı koruduğunu dile getiren Sauna Gümüşkapı Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, “Bilim adamları güneşin yaydığı zararlı ultraviyole ışınlarını vücudumuzdan atmak için hamamdaki buharlı ortamı tavsiye etmektedir. Yaz aylarında nemin yüksek olması nedeniyle vücutta oluşan yapışkan dokuyu atmak için ve vücuda sürülen güneş yağları nedeniyle cildimizde tıkanan gözeneklerin açılması için bilim adamları tarafından önerilen en uygun yol 15 dakikalık sauna banyosunudur. Bu banyodan sonra ölü deri atılarak, vücut tazelenir. Sağlık için yılın her mevsimi ve her ayı sauna yapmak son derece vücuda yararlı olduğu kadarda çok faydalıdır” dedi.

İnsan Sağlığına Birçok Yönde Saunanın Etkisi Vardır

Celalettin Hakan Katırcı saunanın insan sağlığına olumlu yönde birçok etkisinin olduğuna dikkat çekerek, “Sauna insan sağlığına olumlu yönde birçok etkisi vardır. Saunanın romatizmadan uyku bozukluğuna gerginlikten depresif sıkıntılara kadar, birçok konuda sağlığımız ile ilgili problemlere karşı iyileştirici ve tedaviye yardımcı olacak şekilde etki gösterdiği bugün birçok sağlık uzmanı tarafından kabul görmektedir. Sauna günün stresinden ve sorunlarından sıyrılıp sıcak, nemli ve ahşap bir oda içerisinde hem terleyerek hem de gevşeyerek dinlenmenizi ve rahatlamanızı sağlayan bir sağlık kabinidir. Saunanın yararları eski çağlardan beri insanlar tarafından bilinmektedir ve depresif bozukluklar, kireçlenme, romatizma gibi daha birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Saunanın yararları kullanım şekillerine göre aşağıda sıralanmıştır. Başta kan dolaşımını hızlandırarak vücudunuza zindelik kazandırır” diye konuştu.

sauna-gumuskapi--haber-fotolari-(3)-002.jpg

Bizim İçin Sağlığınız önceliklidir

Celalettin Hakan Katırcı Sauna Gümüşkapı olarak misafirlerimizin sağlığı önceliklidir anlayışını prensip edindiklerini ifade ederek, “Konya’da 30 yıldır misafirlerimize ve dostlarımıza hizmet vermekte olan Sauna Gümüşkapı olarak her zaman sağlığınız bizim için önceliklidir anlayışından taviz vermedik. Bugün 150 kişilik kapasitesi iki adet saunamız, buhar odamız, fitness salonumuz, kese ve masaj odalarımızın yanı sıra digitürk hizmeti, kafeterya, mescit, spor salonlarımız ile de müşterilerimizin daha sağlıklı yaşamaları için hizmet veriyoruz.  Kese ve masaj sayesinde ciltteki ölü deriler atılarak deriden toksin atılımı kolaylaşıyor. Türk hamamı geleneğindeki ilk aşamayı oluşturan ‘kese’, vücudun yoğun ter atmasının ardından temizlenmek ve arınmak için tatbik edilir.  Köpük Masajı ise; vücudun doğal sabunlardan üretilen yoğun bir köpükle kaplanması ve bu köpük yardımıyla yapılan eşsiz rahatlatıcı masajdır. Ayrıca toksik maddelerin önemli bir bölümü de özellikle sıcak havalarda deri aracılığıyla atılır. Her gün yapılacak geleneksel hamam seansları, toksinlerin deriye zarar vermesini önler ve vücuttan atılmasını sağlar.  Deneyimli ve tecrübeli personelimizle misafirlerimize ve dostlarımıza hizmet etmekten mutlu oluyoruz. “

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.