Savcı ile iki arkadaşının trafik kazasında ölümü

Savcı ile iki arkadaşının trafik kazasında ölümü
Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile 2 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili yargılanan tır şoförü sanık, 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı

ADANA (AA) - Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ve 2 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili yargılanan sanığa, 3 yıl 4 ay hapis ve 24 bin 300 lira para cezası verildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan tır sürücüsü Mustafa Taş katılmadı. Tarafların avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Taş'ı, 3 yıl 4 ay hapis ve 24 bin 300 lira adli para cezasına çarptırdı.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Hastaneler kavşağında 7 Şubat'ta, Mustafa Taş'ın kullandığı 33 NZJ 36 plakalı tır ile Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya yönetimindeki 01 SR 952 plakalı otomobil çarpışmış, Kaya ile yanındaki arkadaşları Vedat Çörekli ve Abdulkadir Azınç hayatını kaybetmişti.

Tutuklanıp hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tır sürücüsü, daha önceki duruşmada tahliye edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.