Schulz'tan "Kadın Komiser" Uyarısı

Schulz'tan "Kadın Komiser" Uyarısı
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Birlik üyesi ülkeler tarafından yeni AB Komisyonu’nda görev almak üzere önerilen kadın aday sayısının azlığına dikkati çekerek, “Kadın aday sayısı şu anki seviyede kalırsa Komisyon, AP’nin çoğunluğunun deste

 

Yeni AB Komisyonu’nda kadın sayısının yüzde 40 seviyesinde olması için çaba gösterdiği bilinen ve bu çerçevede AB ülkelerinden gösterdikleri adylar arasında mutlaka kadınların da olmasını isteyen yeni AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Schulz ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuyu yarın Brüksel’de düzenlenecek AB Zirvesi’nde liderlerle ele alacağını söyledi.

Mevcut AB Komisyonu’nun 28 üyesinden 9’u kadın. Şu ana kadar AB üyesi ülkelerden gelen ya da geleceği tahmin edilen aday isimlerin büyük bölümünün erkek olması ise Juncker’in belirlediği “11 kadın komiser” hedefine ulaşmasının oldukça zor olduğunu gösteriyor.

-Aşırı sağa sert çıkış-

AP Genel Kurulu oturumunda yaptığı konuşmada Fransız aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen’i eleştiren Juncker, basın toplantısında da sert tavrını sürdürerek, “Derilerinin renkleri, geldikleri yer ve cinsel tercihleri nedeniyle insanları sevmeyen birinin oyunu istemiyorum” dedi.

Juncker, oylamada elde ettiği 422 lehte oydan gayet memnun olduğunu ve bu sayıdan daha fazla insanın kendisi için oy kullandığını hayal edemediğini belirtti.

-Schulz’tan destek-

Juncker’in seçilmesini değerlendiren Schulz, “İş için doğru adam” değerlendirmesinde bulundu. Schulz, Juncker’in seçilmesi konusunda, “Gerçek Avrupa demokrasisinin geliştirilmesi süreci açısından tarihi bir gün” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.