Seçgin: Yeni asgari ücret ekonomiye katkı sağlayacak

Seçgin: Yeni asgari ücret ekonomiye katkı sağlayacak
BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, yeni asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu. Asgari ücretin artırılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan yüzde 50 oranındaki artışla birlikte net 4.253,40 TL’ye yükselen asgari ücret, maalesef yüksek enflasyon sebebiyle çalışanlarımızın alım gücünün korunması noktasında yetersiz hâle gelmişti. Bu bağlamda yapılan yüzde 30’luk artışla asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5.500 TL’ye çıkarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yılbaşından itibaren Asgari Ücret’in yüksek enflasyon sebebiyle 6 ayda bir belirlenmesi gerektiğini ve en az enflasyon farkı kadar zamlanması gerektiğini Genel Başkanımız Mustafa Destici çok kez dile getirmişti. Yeni asgari ücretin, hem çalışan hem de işveren kesimi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve ekonomimizin pozitif büyüme sürecine ciddi katkıları olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE KARANLIK PERDEYİ YIRTIYOR

"Uzun süredir ABD ve AB tarafından siyasi, askeri, ekonomik yönden boğulmaya çalışılan Türkiye'nin, etrafına sarılan karanlık ve kalın perdeyi yırttığını görüyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 20 bin öğretmen ataması yapılacağı yönündeki açıklamalarını da olumlu bulduklarını belirten Seçgin, ücretli öğretmenlerin maaşlarının da en azından asgari ücret seviyesinin üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi. Seçgin, 3600 ek gösterge düzenlemesini de yıllardır savunduklarını, mecliste kabul edilen teklifle bu sorunun da çözüme kavuşacağını dile getirdi. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yürütülen çalışmalar da olduğunu anımsatan Seçgin "İnşallah 2023 yılı başı itibarıyla bu vatandaşlarımız bu mağduriyetlerinden kurtulacaklardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.