Şehit ailesine küfreden İYİ Partili Türkkan'a Konya'dan tepki yağdı

Şehit ailesine küfreden İYİ Partili Türkkan'a Konya'dan tepki yağdı
Şehit ailesine küfreden İYİ Partili Türkkan'a Konya'dan tepki yağdı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl’de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener’in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını Tahir Gümren, İYİ Parti’nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği Tahir Gümren’e herkesin önünde, “Senin bacını s…” diyerek küfretti. Polis ekiplerine Türkkan’ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

20211105-2-50750039-70357316.jpg

TEPKİ ÇIG GİBİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın sinkaflı küfrüne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın da aralarında olduğu siyasiler başta olmak üzere Türkiye genelinde şehir ve gazi dernekleri, Sivil Toplum örgütlerinden tepkim yağdı. Yurdun dört bir yanında şehit ve gazi dernekleri protsto yürüyüşü düzenleyerek Türkkan’ı kınadı.

20211106-2-50762785-70385431.jpg

ŞEHİT ANNESİ OĞLUNUN KABRİNİ ZİYARET ETTİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl’de esnafı ziyaret ettiği sırada tepkisini dile getirdiği için İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren’in annesi Telli Gümren, 1997 yılında yaylada hayvan otlattığı sırada terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu 14 yaşında kaybettiği evladı İsa’nın mezarını ziyaret etti, dua etti. Acılı anne Türkkan2a tepkisini, “ Sabaha kadar uyuyamadım” sözleriyle dile getirdi.

İSTİFA ET!
İYİ Parti gelen tepkiler üzerine Lütfü Türkkan’ı grup başkanlığı görevinden aldı. Ancak bu karar halkı tatmin etmedi. Siyasiler, STK’lar, şehit ve gazi yakınları, Türkkan’ın milletvekilliğinden derhal istifa etmesini istedi.

20211107-2-50773345-70414268.jpg

KONYA’DAN DA TEPKİ YAĞDI
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a Konya’dan da tepki yağdı. Siyasiler şehit ve gazi dernekleri Türkkan’a sert tepki göstererek istifasını istedi.

baskan-ege.jpg

EGE: MECLİS’TE ŞEHİT AİLESİNEKÜFÜR ETME ALÇAKLIĞI GÖSTEREN MİLLETVEKİLİ İSTEMİYORUZ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Mevlana Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Lüftü Türkkan’ı derhal istifaya çağırdı. Ege’nin açıklamsı şöyle: “05.11.2021 tarihinde PKK terör örgütü tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gümren’in kardeşinin Bingöl’de verdiği tepki neticesinde, İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit kardeşine karşı yaptığı küfürü tüm şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış gibi adlediyor esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimizin, aziz hatıralarına, bizlere emanet yakınlarına saygısızlık edenleri yüce Milletimiz asla unutmaz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan meclisimiz de Teröre destek verenlerle, şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfür etme hadsizligi, alçaklığı ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren, hiçbir parti, Milletvekili istemiyoruz. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak; Her kim terör sevici, eli kanlı bebek katillerini destekleyen siyasi parti ile temasa geçip, iş tutarsa karşısında bizleri görecektir. Lütfü Türkkan’ı derhal Milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz.”

recep-pekdemir.png


PEKDEMİR: AHLAKA VE İZANA SIĞMAYAN ŞUURSUZLUK
Konya Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Pekdemir’ de Türkkan’a sert tepki gösterdi. Pekdemir, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, kendisinin şehit yakını olduğunu defaatle söylemesine rağmen partisi hakkında tepki gösteren bir şehit yakınına etmiş olduğu sinkaflı küfürü hayret ve esefle karşıladık. Mukaddesatı için en kıymetlilerini vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan bizleri, gazilerimizi derinden yaralayan asla kabul edilemez bu olayı şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan meclisimiz de şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfür etme hadsizliği, alçaklığı ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren, hiçbir parti ya da milletvekilini gazi meclisimizde kabul etmedik, etmeyeceğiz, etmiyoruz. “Benim kardeşimin vücudu parçalandı, günlerce ayaklarını aradık” diyerek feryat eden garip ve yüreği yanık bir şehit yakınına küfür etmek sonrasında ise provokatörlükle suçlamak asla affedilmeyecek ahlaka ve izana sığmayan şuursuzluktur. Bu sinkaflı sözleri sarf eden birinin milletvekili olması ise yüce meclisimizin saygınlığıyla beraber başta şehit aileleri olmak üzere milletimizin kendisi ve iradesine de yapılmış hakaret olarak tarihin kirli sayfalarında kayıtlara geçmiştir.”


ESİN KARA: KÜFRÜ HAZMETMEMİZ İMKANSIZ
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Bingöl’de şehit ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi. Ardahan’daki programları kapsamında muhtarlarla bir araya gelen Kara, ardından Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Kara, burada yaptığı konuşmada, Bingöl’de yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. MHP’nin, şehitlere ve ailelerine en büyük hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Kara, şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket Partisinin herhangi bir üyesine sizler küfür bile etseniz, biz terbiyemizden dolayı saygı duyarız. Deriz ki ‘o vatana bir evlat verdi, bacak verdi, kol verdi, göz verdi’ ve biz susarız. Deriz ki ‘biz onların hakkını nasıl öderiz’. ‘Öfkesinden, acısından konuşuyor’ deriz. Ama önceki gün yapılan küfrü hazmetmemiz imkansız bir şey. Bunlar Milliyetçi Hareket Partisinden temizlendikten sonra kendi bulundukları ortamda kendi leşleriyle kokmaya başladılar. Ağızlarından lağım akmaya başladı.”


AK PARTİ CEPHESİNDEN TEPKİLER
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Dervişin fikri neyse zikri o olur. HDP ile İttifak yapacağız diye bu kadar yakınlaşırsanız “sayın”da dersiniz, Şehidimizin yakınına “küfür” de edersiniz. Fikriniz ittifak olunca zikriniz de haliyle bu oluyor tabi. Lütfü bey o atmosfer anında dedim diyor. İttifak atmosferi olsa gerek.” sözleriyle Lütfü Türkkan’a tepki gösterirken AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Testinin içinde ne varsa dışına onu sızdırır.” İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan’ın şehitlerimizin hatırasına ve milletimize yaptığı saygısızlığı, milletimizin ferasetine havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı. AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da, “Şehitlerimizin emaneti hepimizin başının tacı iken, Lütfü Türkkan’ın şehidimizin bacısına söylediği küfre partisinden tepki gelmemesi akıl tutulmasıdır. Sayın Meral Akşener, siz de bir kadınsınız ve bir kadına hem de şehidimizin kardeşine yapılan ahlaksızlığa susacak mısınız?” sözleriyle tepkisini gösterdi.

BBP MERAM İLÇE SEKRETERİ FATİH MEHMET KUZ: ZAVALLI, AHLAKSIZ!
Büyük Birlik Partisi Meram İlçe Sekreteri Fatih Mehmet Kuz ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bingöl’de bir şehit yakını sokakta gördüğü bir siyasi partinin yetkililerine haklı olarak terör örgütünün uzantılarına ılımlı ve müsamahalı davrandıkları için tepki gösterdi, protesto etti ve gidip onlarla kahvaltı yapmalarını söyledi. Bunun üzerine zavallı ahlaksız biri şehidimizin yakınına ana bacıyı karıştırıp sinkaflı bir şekilde küfretti. Sonra da özür dileyeceği yerde kendilerini tahrik ettiğini söyleyip tüy dikti. Şehit kardeşine küfreden bu sözde milletvekili denilen çapsız, ahlaksız, partisi tarafından derhal ihraç edilmeli ve milletvekilliğinden de istifa ettirilmelidir. Bunu yapmazlarsa TBMM’de dokunulmazlığı kaldırılarak hızlıca yargılanmalı ve milletvekilliği düşürülmelidir. Hiç kimse bu ülkede bir şehit yakınına ana bacıyı karıştırıp sinkaflı küfredemez, derhal gereği yapılmalıdır. Şehitler ve onların yakınları bizim için çok önemli saygın ve kırmızı çizgimizdir. Dinimizde bir şehidin yetmiş kişiye şefaatçi olacağı ifade edilir. Ayet ve hadislerde şehitlerin cennetteki itibarlarından defalarca bahsedilir. Hal böyle iken cahil cühela birinin yapması gereken tövbe edip o görevden ayrılmaktır. Yazıklar olsun diyoruz. Bu kişiyi şiddetli bir şekilde kınıyoruz.”

MHP AKŞEHİR İLÇE BAŞKANI SALİHAKÇA: İP ZİHNİYETİNİN GÖSTERGESİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça da yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde Siirt’e giden İP Genel Başkanı Meral Akşener’in bir vatandaşın burası Kürdistan söylemlerine karşı sessiz kalmasının akabinde İP Grup başkanvekili Lütfü Türkkan’ın bir şehit yakınına galiz bir şekilde küfretmesi İP zihniyetinin vatanperverlik ve milliyetçilik söylemlerinin içinin ne kadar boş olduğunun en bariz göstergesidir. CHP/HDP ikilisinin en büyük destekçisi olan İP güruhu, eli kanlı terör örgütünün siyasi temsilcisi Selahattin Demirtaş’la kahvaltı yapmayı normal görürken, Kürdistan söylemlerine karşı oy kaygısı ile sessiz dururken, şehit yakınına kamuoyunun gözü önünde küfretmesi İP Genel Başkanı ve ekibinin nasıl bir siyasi düşüncede olduğunun ispatıdır. Şehit aileleri ve gazilerin her zaman başımızın üzerinde yeri vardır, çünkü onlar bu vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için eli kanlı terör örgütleri ile çarpışarak serden geçmişler yada gazi olmuşlardır. Ama bunu idrak etmek de bir kan meseledir şuur meselesidir. Kamuoyunun gözü önünde şehit yakınına küfredenler, Kürdistan söylemlerini sineye çekenler velhasıl HDP/CHP Zillet ittifakına mensup olanların bu kutsaliyeti idrak edemedikleri de herkesin malumudur. Kısacası İP Genel Başkanı Akşener ve yol arkadaşlarının Vatanperverlik ve milliyetçilik maskeleri düşmüş her şey aşikar olmuştur. Bu sebeple şehit yakınına küfreden İP Milletvekili Lütfü Türkkan’ı istifaya davet ediyor ve bu yaşanılanların yorumunu Yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum.”

Öte yandan İYİ Partili Türkkan’ın şehit kardeşine ettiği küfre İYİ Parti’yle birlikte CHP, Saadet Partisi, HDP gibi Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.